Adres Değişikliği Bildirimi

İlçe sınırları içerisindeki tüm cadde ve sokakların tanımlanmasını ve taşınmazların numaralandırılmasını gerçekleştirir.

31.07.2006 tarih ve 26245 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik uyarınca; Adres standartları çerçevesinde; mahalle adı ve sabit tanıtım numarası, meydan bulvar, cadde, sokak ve küme evlerin adı ve sabit tanıtım numarası ile site, blok, mevki adı, dış kapı numarası, iç kapı numarasından oluşan bileşenlerin Ulusal Adres Veri Tabanı (U.A.V.T.) sisteminde güncellenmesi sağlar. Bu çalışmaları Nüfus Müdürlüğü ile eşgüdüm içerisinde gerçekleştirir.

Binalara kapı numarası verilme işlemlerini yapar; Sokak yönlendirme direkleri, sokak tabelaları ve kapı numaralarının zeminde monte edilmesini sağlar.

Taşınmazların kadastral adresleri ve posta işlemlerini saptar,kapı numarası olmayan veya yanlış olan binalar ile yeni yapılan binalara kapı numaralarının verilmesini sağlar,eskiyen ve yıpranan sokak tabelalarını ve kapı numaralarını yeniler, numarataj paftalarının arşivlenmesini gerçekleştirir ve numarataj değişikliklerini anılan paftalara işler.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİNDE GEREKLİ EVRAKLAR

1. Yeni evinizin adresini gösteren size ait bir fatura (İSKİ), abonelik sözleşmesi veya noterden tasdikli kira sözleşmesi edinin.

2. Çatalca Belediyesi numarataj biriminden alacağınız evrakla birlikte .İlçe Nüfus Müdürlüğüne (Kaymakamlık) başvurun.

NOT:Çatalca Belediyesi Numarataj Biriminden alacağınız evrak ile birlikte su,elektrik,doğalgaz,internet ve deprem sigortası aboneliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ÖRNEK DİLEKÇE

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

İstanbul İli,
Çatalca İlçesi, ………………Mahallesi, ……………..sokak/cadde,No:…. olan adresimizin kapı numarası değiştirilmiştir.

Bu değişikliği gösterir belgenin tarafımıza verilmesini arz ederiz.

ADRES:

İSİM/İMZA