Amaç Çocuklara Tiyatroyu Sevdirmek

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nazım Özbay Kültür Merkezi Tiyatro Salonu, Çatalcalı çocukları hafta sonu Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen “Lay Lay Lom” isimli tiyatro oyununda ağırladı.

Çocuklara tiyatro deneyimi sunan 'Lay Lay Lom' isimli oyun, Çatalca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nazım Özbay Kültür Merkezi Tiyatro Salonu Sahnesi'nde 2 gün, 2 seans halinde sahnelendi ve Cumartesi, Pazar 13.00- 15.00 saatlerinde ücretsiz olarak miniklerle buluştu. Beste yapmaya çalışan genç bir maestronun hikayesini anlatan, Sevgi Sakarya Cengiz’in yazdığı, Ece Okay’ın yönettiği tiyatro oyunun da, notalar özgürce kullanılarak yepyeni bir sevgi bestesi oluşturulması konu ediliyor. Yaptığı işten neredeyse vazgeçmek üzere iken müziğe duyduğu sevgiyi, bu uğurda verdiği emekleri, anne, baba ve öğretmenlerinin desteklerini hatırlayınca tekrar yazmaya koyulan bestecinin hikayesi, müzik eşliğinde zaman zaman oyuna katılan Çatalcalı küçük seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.

“Yarının Seyircileri Projesi” kapsamında kültür sanat etkinliklerini sürdüren Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, aralıksız sürdürdüğü etkinliklerle binlerce çocuğa tiyatro sevgisini aşılamayı hedefliyor.