Başkan Cem Kara, “Müsamaha göstermeyin”

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezindeki farklı noktalarda dilencilik yapanları yakalayarak ilçe dışına çıkardı.

Çatalca Belediyesi Zabıta ekipleri insanların duygularını sömüren dilencilere göz açtırmıyor. Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan ''Mobil Huzur Ekibi'' ilçe genelinde denetim ve kontrollerine devam ediyor. Denetimler esnasında ilçenin belirli noktalarında ve perşembe günleri kurulan Halk Pazarında vatandaşların duygularını sömürerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen dilenciler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında haklarında yasal işlemler yapılarak bölge dışına çıkarılmaları sağlandı.

Halkın manevi duygularını sömürüyorlar

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, halkın manevi duygularını sömürerek, haksız kazanç elde etmelerine izin verilmediğini belirterek, “İlçe genelinde bu tür dilencilik olaylarına anında müdahale etmenin gayretindeyiz. Vatandaşlarımız bu tür kişilere müsamaha göstermemelidir” şeklinde konuşarak vatandaşlarında duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.