Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya Unutulmadı

7 Şubat 1904'de Çatalca'nın İnceğiz Köyünde dünyaya gelen ve 5 Ocak 1975 yılında hayatını kaybeden 'Bayrak Şairi'lakaplı Arif Nihat Asya için Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Tufan Erçağ, İYİ Parti Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, Çatalça İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Duran Kaya, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri ve Çatalca Muharip Gaziler Derneği katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program,Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler, oratoryo, tiyatro gösterisi ile devam etti. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz’in konuşması ile son bulan programın ardından,  “Arif Nihat Asya Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması” ödülleri verildi.

İlk 3 Sıraya Ödül

Yarışmada 3.olan Çatalca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hayrunisa Gül’e ödülünü Başkan Cem Kara verirken, yarışmada 2. Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Batuhan Aksoy, 1. ise Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Gizem Kütükoğlu oldu.