Belediye Başkanları canlı yayında yerel yönetimler hakkında konuştu

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Ulusal Kanal’da yayınlanan, “Kent ve Yaşam” programının canlı yayın konuğu oldu.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ulusal Kanal’da Mimar Osman Güdü tarafından hazırlanan ve sunulan “Kent ve Yaşam” programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Cem Kara’nın Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte katıldığı programda yapılan projeler yanı sıra yerel yönetimlerde ki uygulamalar, sorunlar ve çözümleri masaya yatırıldı.

Yitirilen değerlerimiz Çatalca’da devam ediyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açıklamalarda belediye başkanlarının ilçeleri için ellerinden gelen hizmeti yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “ Bu hizmetlerde eksiklik olabilir, paranız olmayabilir, ancak önemli olan gönülleri yapabilmektir. Gönülleri yapamazsanız şu binayı diktim deseniz ne kıymeti var, şu halıyı serdim deseniz ne kıymeti var. İstanbul’un birbirinden güzel 39 tane ilçesi var. Bunlardan bir tanesi de Çatalca. En huzurlu, en güvenilir ilçemiz doğudan gelen insanlarımızla Balkan insanımızın kardeşlik içerisinde kaynaştığı, birlikte halaylar çektiği, türküler söylediği, polisiye vakaların ya da jandarmaya intikal eden olayların en az olduğu ilçelerden bir tanesidir. Sokağa çıktığınızda, pazara, meydana çıktığınızda insanları birebir tanıyabiliyorsunuz. Tabi bu büyük bir şans, büyük bir avantaj” sözleriyle vatandaşlarla her zaman her ortamda sohbet edebilmenin dertleşebilmenin mümkün olduğunu ve bu özelliklerin günümüzde yitirilen değerler olduğunu ifade etti.

Çatalca cezalandırılmıştır

Çatalca’nın Silivri gibi İstanbul’un çeperlerinde kalan bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Cem Kara, bu nedenle ilçenin kendisini çok iyi anlatamadığını, İstanbul’a kendisini çok iyi sunamadığına vurgu yaptı. Çatalca ve Silivri’nin İstanbul’un 5/2’si olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kara, İstanbul’un yüzünü bu coğrafyaya çevirmesini gerektiren özelliklerini de sıraladı. Çatalca’nın %65’inin orman olması nedeniyle İstanbul’un nefes alınacak alanlarını oluşturduğunun altını çizen Başkan Cem Kara, geriye kalan alanların %29’unun da 1. Sınıf Mutlak tarım alanları ile kaplı olduğunu söyledi. Kentleşme içerisinde üretim gibi asıl değerlerin unutulduğunu ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’nın hem orman kaynağına hem de yaşamımızı sürdürmemizi sağlayan tarım gibi çok değerli toprak envanterine sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Cem Kara sözlerinin devamında, “İstanbul belki bunu görmek istemiyor ama bu çok değerli ve kıymetlidir. Ormanımız, piknik alanlarımız, temiz havamız, tarımımız, hayvancılığımız var. Bunlara bir de su lazım. İstanbul’a suyu veren en önemli merkezlerden bir tanesi de Çatalca’dır. Çatalca İstanbul’a hep vermesine rağmen hep cezalandırılmıştır. Su havzasısınız, imar kısıtlamaları getirilmiş. Biz yaşamak için çok katlı binalar istemiyoruz. Orman alanlarını, tarım alanlarını imara açalım demiyoruz. Biz hep bir şey istedik, dedik ki, biz burada yaşarsak çoluğumuzla, çocuğumuzla bu alanları koruruz. Biz ormandan faydalanırsak ne yaparız, ormana sahip çıkarız. Biz bilirsek ki su kaynaklarından gelir elde ediyoruz su kaynaklarına sahip çıkarız. 2009’da İsyanbul’un1/100000’lik çevre planları yapılırken bize biçilen rolde tamamen kırsal karakteri korunacak, kritik öneme sahip, ekolojik tarım yapılacak alan ve günü birlik turizm alanı olarak planlandık. Yani İstanbul halkının Belgrad Ormanları dışında karşı tarafta Şile’nin dışında nefes alabileceği, insanların çoluğu çocuğuyla huzur bulabileceği, hafta sonunu neşe içerisinde geçireceği ve hafta başına stresten kurtulmuş olarak girebileceği en uygun alanlar Çatalca’da”

Başkan Cem Kara belediyeciliğin sınırlı imkânlarla sınırsız istekleri karşılama sanatı olduğunu ifade ettiği konuşmasında, bu kadar büyük yüzölçümüne sahip Çatalca’ya 50 milyon liralık bir bütçeyle hizmet vermeye çalıştığını ve dokuz yıllık başkanlığı süresince de talepleri karşılamaya yetiştiğini söyledi.

İzleyicilerden gelen sorularında cevaplandığı programda başkanlar 2019 seçimleri ile ilgili düşüncelerini de paylaştılar.