Canım Ailem ayakta alkışlandı

Çatalca Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne dikkat çekmek için, 'Canım Ailem' adlı müzikli oyunu izleyicilerle buluşturdu.

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, sanatsal ve kültürel çalışmaları yanı sıra sosyal içerikli projelere de programlarında yer veriyor. Down Sendromlu bireylerin zorlu yaşam mücadelelerine dikkat çekmek, sosyal yaşama ve topluma uyum göstermesini sağlamak amacıyla, “21 Mart Dünya Down Sendromu” gününe özel, 'Canım Ailem' adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.

Down sendromlu oyuncular rol aldı

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği'nin (DOSTEV) projelerinden, iki perdelik müzikli, “Canım Ailem” adlı müzikal tiyatro oyununda, profesyonel oyuncularla Down sendromlu oyuncular birlikte rol aldı.

Eğitildiğinde ve fırsat verildiğinde Down sendromlu gençlerin neler başarabildiğini gösteren 21 kişilik oyuncu kadrosuyla, Evli ve spor yapmayı seven beş çocuklu bir ailenin hayatını anlatan oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.