Çatalca’da Can ve Mal Güvenliği Her Şeyin Üstünde

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri inşaat halindeki binaları denetleyerek 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddelerine uymayan inşaatlara cezai işlem uyguladı.

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Zabıta ekipleri, ilçenin düzenini, halkın sağlığını, huzur ve rahatını bozacak kişi ve eylemlere engel olmak amacıyla denetim ve kontrollerini ara vermeksizin sürdürüyor. Bu kapsamda inşaatlardaki denetimlerine devam eden ekipler, çevre güvenlik önlemleri almayan, çevre kirliliği yaratan, yapı malzemelerini kaldırımlara bırakarak yayaların gidiş ve gelişlerini önleyen, inşaat önünde tahta perdesi, filesi olmayan, yaya kaldırımlarını ihlal eden, hafta içi ve hafta sonu çalışma saatlerine riayet etmeyen inşaatlara 3194 Sayılı İmar Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezai işlem uyguladı.

İnşaatlara sıkı denetim

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce 2016 yılı içerisinde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen inşaat ruhsatlarına ilişkin 20 inşaatı denetlendi. Yapılan denetimlerde 5 inşaat hakkında tutanak tanzim edilerek işlem yapıldı. Can ve mal güvenliğinin her şeyin üstünde tutulduğunu ifade eden yetkililer, inşaatlara yönelik denetimlerin süreceğini ve gerekli tedbirleri almayarak çevreyi rahatsız eden inşaat firmalarına cezai işlem uygulamalarının devam edeceğini belirttiler.