Çatalca’da Dilencilere Geçit Yok

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleriyle birlikte kurulan ''Mobil Huzur Ekibi'' Çatalca’da halkın manevi duygularını sömürerek kazanç sağlamaya çalışan dilencilere geçit vermiyor.

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para dilenen şahıslara yönelik çalışmalar, ara vermeksizin devam ediyor. Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli şekilde gerçekleşen operasyonlarda, ilçe genelinde vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve kavşaklarda dilenen kişiler yakalanarak, haklarında yasal işlem yapılıyor.

45 kişiye müdahale edildi

“Mobil Huzur Ekibi” halktan ve esnaftan gelen şikâyetler üzerine, yıl içerisinde dilencilere yönelik düzenlendiği operasyonlarda 45 kişiye müdahale etti. Bu kişilerden 20 tanesine dilencilik yaptıkları için 2.100 TL para cezası kesilirken, 9 kişinin dilenmekten kazandıkları 546,45 TL, Çatalca Belediyesi Encümen Kararına istinaden, belediyeye irat edildi. Vatandaşların duygularını istismar ederek, ceplerini parayla dolduran dilencilere göz açtırmayan “Mobil Huzur Ekibi” vatandaşlardan dilencilere para verilmemesini istediklerini ve operasyonların periyodik olarak devam edeceğini belirtti.