Çatalca Halk Pazarı’nda ‘Getir Cam Şişeni, Kurtar Geleceğini’ aktivitesi yapıldı

Çatalca Belediyesi ve Şişecam İşbirliğiyle Çatalca Halk Pazarında “Cam Geri Dönüşümü” aktivitesi düzenlendi.

Çatalca Belediyesi geri dönüşüm projelerine hız kesmeden devam ediyor. Geri dönüşümde farkındalığı arttırmak amacıyla Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Şişecam işbirliğiyle “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında, “Cam Geri Dönüşümü Pazar Aktivitesi” düzenlendi. Etkinlik kapsamında camın geri dönüşümüne dikkat çekildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın da katıldığı etkinlikte tüm gün boyunca semt pazarında kurulan “Cam Yeniden Cam” tezgâhında, “Getir Cam Şişeni, Kurtar Geleceğini” sloganıyla katılımcılara, cam şişelerin yeniden nasıl hayat bulduğu anlatıldı. Çatalcalıların yoğun ilgisiyle karşılanan “Cam Yeniden Cam” standında gelen ziyaretçilere pazar filesi, temiz hava etiketli flakon şişeler hediye edildi. Etkinlik süresince ziyaretçilere içecek ikramında bulunuldu. Camın geri dönüşümü süreci ve geri dönüşümün önemine dikkat çekilen etkinlikte boş cam şişeler stantta bulunan kırıcıyla cam kırığına dönüştürüldükten sonra cam kumbarasına atıldı. 500 kilo cam kırığının elde edildiği etkinlik süresince ziyaretçilere 3 bin 500 adet broşür ve pazar filesi dağıtıldı.