İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yıl Dönümünde Anma Programı Düzenlendi

12 Mart Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümü etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çatalca İTO Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programına Kaymakam İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Uçar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Doğan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, siyasi parti ilçe başkanları, birim müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İTO Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Yolcuoğlu yaptı. Program, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan videonun gösterimiyle devam etti. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında ilçemiz okullarında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Kaymakam İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcımız Cengiz Uçar ve Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al takdim etti. Program, İTO Ortaokulu müzik öğretmeni Reyhan Gözel yönetimindeki koronun seslendirdiği türkülerle son buldu.