Kaleiçi’nin tarihi dokusuna uygun düzenlemeler yapıldı

Çatalca Belediyesi sit alanı içerisinde yer alan Kaleiçi Mahallesi’nde, koordineli olarak yol yapım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Çatalca Belediyesi bahar aylarında da ilçe genelindeki yol yapım ve tamir çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kaleiçi’nin tarihi dokusuna yakışır geometrik yol düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Tarihi Topuklu Çeşmesi

Geometrik desenli parke taşlarının Kaleiçi sokaklarına döşenmesinin ardından ekipler mahallede ki çalışmalarına Kaleiçi’nin otantik dokusuna uygun aydınlatma direklerini dikerek devam etti. Yol düzenleme çalışmaları yanı sıra mahallede bulunan duvarların yenilenmesi işine başlayan ekipler, bu kapsamda duvarları yenileyerek gereken yerlerde sıvama çalışması gerçekleştirdi. Tarihi Topuklu Çeşmesi’nin bulunduğu alanda da çalışmalar yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çeşmenin etrafındaki ızgara kalıplarını yenileyerek yeniden döşedi.

Çalışmalarımız ara vermeksizin devam ediyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Belediyemizin hizmetleri arasında bulunan ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün yürüttüğü yol bakım, onarım, kaldırım yapımı gibi faaliyetleri önemsiyoruz. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak adına ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Yapılan program dâhilinde mahallelerde çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Cem Kara, her mahalleye hizmetin gittiğine vurgu yaparak, diğer mahallelerde de çalışmaların devam ettiğini söyledi.