Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına katıldı.

Bilim Fuarı’nın açılışına, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdülvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kestanelik Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ve azaları yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Büyük buluşların mimarı olabilirler

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açılış konuşmasında eğitim kurumlarının öncelikli amacının yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu belirterek, "Marifet iltifata tâbidir. Başarı takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir" dedi.

Açılışın ardından protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı gezerek öğrencilerden projeleri hakkında tek tek bilgi aldı. Öğrencilerin hazırladıkları projeler büyük beğeni topladı.