Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Sanat Rüzgârı

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan Eğitim, Spor ve Sanat Okulları 2018-2019 eğitim yılını tamamladı.

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yıl boyu çeşitli branşlarda eğitim veren Eğitim, Spor ve Sanat Okulları bir eğitim dönemini daha geride bıraktı. Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in katılımıyla gerçekleşen Kurs Kapanış Törenleri kapsamında 4 gün sürecek organizasyonların ilki, resim ve gravür kurslarında eğitim alan kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı ile gerçekleşti.

Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Sergi Açılış Töreni’ne Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve veliler katıldı. Halk oyunları kursiyerlerinin sergilediği folklor gösterisiyle başlayan törende açılış konuşmasını Başkanımız Mesut Üner yaptı. Başkanımız Üner konuşmasında; “Biz 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldik. Bizden önce görev yapan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. 19 branş, 17 eğitmen ve 1051 kursiyerin olması Çatalca özelinde güzel bir rakam. Sizlerle beraber önümüzdeki yıllarda bu güne kadar yapılan hizmetlerin daha da iyisini yapmak için hep beraber mücadele edelim. Böyle güzel kardeşlerimizin bizlerle beraber olması, kursiyerlerimizin buralarda eğitim alması Çatalca için güzel bir aktivite olacaktır. Ben bugüne kadar görev yapan tüm eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum.” dedi. Başkanımız Mesut Üner, serginin açılış kurdelesini de protokol üyeleri ile birlikte kesti.

Sergide resim ve gravür kursiyerlerinin birbirinden güzel eserleri katılımcıların büyük beğenisini topladı. Çatalca Aile Danışmalık Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Bayram Kıran Çocuk Bakım Evi öğrencilerinin yaptığı el işi çalışmaları da sergideki yerini alırken, el emeği göz nuru takılar, oyuncaklar, çiçekler ve ev dekorasyon ürünleri hayranlık uyandırdı.

Gün boyu devam eden etkinlikte Bale Kursu ve Halk Oyunları kursiyerlerinin gösterileri de 20.30’da seyirci ile buluşacak.

Kurs Kapanış Töreni ile devam edecek program yarın 17.30’da bale, halk oyunları, piyano, jimnastik, gitar, güreş ve karate gösterileri, 20.30’da ise piyano resitali ile sürecek.Tiyatro kursu çocuk ve yetişkin gruplarının 14-15 Haziran tarihlerinde sahneleyeceği tiyatro gösterileri de Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.