Resim Kursu hayatlarına renk katıyor

Çatalca Belediyesi bünyesinde açılan resim kursu birçok Çatalcalının hayatına renk kattı. Yaşamlarına sanatı dâhil eden çocuk, genç-yetişkin her yaştan insan profesyonel ressamlara adeta taş çıkarıyor.

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan resim kursunda eğitim alan öğrenciler, sanatla iç içe bir ortamda temel resim teknikleri ve uygulama çalışmaları yapıyor.

Ortak noktaları içlerinde kalan resim sevgisini yıllar sonra tuvalle buluşturmak olan yetişkinlerin kimi ev hanımı kimi emekli. Minik kursiyerler ise küçük yaşta çizgilere olan yeteneğini ilerletmek için haftanın iki günü Kültür Merkezi’nde bir araya geliyor.

Eğitmen Ahmet Demir ve Ayşe Kurultay eşliğinde salı, çarşamba, perşembe günleri verilen derslerde 69 kursiyere görmek ve bakmak arasındaki ayrım, gördüğünü doğru olarak algılamak, renklendirme ve soyutlama uygulamaları farklı tekniklerle (desen, boya, kolaj gibi) öğretiliyor.