Şehidimizi vatan toprağına emanet ettik

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, memleketi Çatalca'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde geçirdikleri elim bir kaza neticesinde şehit olan 13 askerimiz yurdun değişik illerinde düzenlenen törenlerle uğurlanıyor. Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker’in naaşı memleketi Çatalca’da son yolculuğuna uğurlandı.

Baba ocağına getirildi

Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker’in cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak ilçeye bağlı Nakkaş Mahallesindeki baba ocağına getirildi. Burada helallik alınan şehidin naaşı, yoğun kalabalık nedeniyle cenaze namazının kılınacağı Nakkaş Mahalle Meydanı’na dualar ve gözyaşları eşliğinde götürüldü.

Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker için Çatalca Nakkaş Mahallesinde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP Milletvekili Ali Şeker, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, askeri erkân, emniyet görevlileri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit albayın annesi Semra Peker, eşi Nilay Peker, on yaşındaki oğlu Kaan, dört yaşındaki oğlu Kerem, şehidin kardeşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gözyaşları sel oldu

Cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından tören mangasının omuzlarında şehidin cenazesi, top arabasına konularak ebedi istirahatgâhına götürüldü. Vatandaşlar asker selamıyla şehidi selamladı ve ellerindeki dev Türk bayrağıyla mezarlığa kadar yürüyerek eşlik etti. Ardından Şehit Albay Gökhan Peker’in naaşı Nakkaş Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Askerler Şehit Albay Gökhan Peker’i üç el saygı ateşiyle uğurladı.

Acımız çok büyük

Acılı aileye başsağlığı dileyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tören boyunca yakınlarına desteğini esirgemedi. Acısının büyük olduğunu belirten Başkan Cem Kara yaptığı açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan başta Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker olmak üzere kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti’ne başsağlığı ve sabır diliyorum. Onlar gece gündüz demeden vatanımıza sahip çıktılar. Bizlerde şimdi kahraman askerlerimizi vatan toprağına emanet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.