Voreades Folk Dancing Group Mübadele Müzesine hayran kaldı

Yunanistan’dan gelen Voreades Folk Dancing Group, Çatalca Belediyesi’nin davetlisi olarak Mübadele Müzesi ziyaret etti. Dansçılar geçmişin izlerini taşıyan müzeyi hayranlıkla gezdiler.

Mübadelenin izlerini taşıyan eserlerin yer aldığı Çatalca Mübadele Müzesi yerli yabancı konukların gezip görmek istedikleri yerlerin başında gelmeye devam ediyor. Zogrofyan Uluslararası Korolar Festivali için Türkiye’de bulunan Folk Dans Grubu, Çatalca Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk mübadele temalı müzesini gezdi.

Dostluk mesajları verildi

İki ülke, iki şehir arasında kültür köprülerinin kurulması konusunda görüşmelerin de yapıldığı ziyarette, Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın, Belediye Başkanı Cem Kara adına hediye takdiminde bulundu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın yaptığı konuşmada, iki ülkenin dostluk ve barışı vurgulayan iki halkı olduğunu belirterek, birlik, beraberlik ve barış içerisinde ortak çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı.