Çatalca Gurur ve Özlemle Ata'sını Andı

Çatalca Gurur ve Özlemle Ata'sını Andı , Genel Haberler

Türk ulusunun, dünya siyasi ve askeri tarihinin en büyük liderlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. yılında ülke genelinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumuşunun 78. yılında, tüm Türkiye ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi Çatalca'da düzenlenen törenlerle de anıldı.

Çatalca'da Atatürk'ü Anma Programı Cumhuriyet Meydanında başladı. Atatürk Anıtına Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca Garnizon Komutanlığı, Çatalca Belediye Başkanlığı, Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partiler, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları tarafından çelenkler sunuldu. Çelenk merasiminin ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için 09.05'te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu ve bayraklar gönderlerinde yarıya indirildi.

Yaşayacaksın Atam” adlı oratoryo seslendirildi

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin sona ermesinin ardından, Çatalca Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Salonunda tertip edilen Anma Programına geçildi. Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından organize edilen program Tarih Öğretmeni Hüseyin Cahit Çıkmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Öğretmeni Adnan Işık tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. “Türk Gençliğinin Ata’ya Cevabı” salonda bulunan tüm öğrencilerin katılımıyla Beden Eğitimi Öğretmeni Esra Özkan eşliğinde okundu.

Anma Programı Atatürk’ün son günlerini anlatan ’10 Kasım Son Yolculuk’ adlı kısa film gösterimi ardından Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun yayınlanmasıyla devam etti. Ulu Önder’in hayatını anlatan “Yaşayacaksın Atam” adlı oratoryo Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilendi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Etkinlik ilçe ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Çatalca Belediye Başkanlığı’nca hazırlanan ödüllerin verilmesiyle devam etti. Anma Programı Çatalca Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Korosu’nun Müzik Öğretmeni Müge Barak Yıldırım yönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle son buldu.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününe Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.