Öğretmenler Onuruna 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği Düzenlendi

Öğretmenler Onuruna 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği Düzenlendi , Genel Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Çatalca Belediye Başkanlığı’nca öğretmenler için yemek programı düzenlendi.

Kendisi de öğretmen olan ve eğitime verdiği önem ile tüm eğitim camiasının takdirini kazanan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de unutmayarak ilçede görev yapan ve emekli olan öğretmenlerle düzenlenen yemekte bir araya geldi.

25 Kasım Cuma akşamı Garden Restaurant’ta gerçekleşen yemeğe, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdülvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Gökhan Sunman, Hakim Mehmet Emin Çelik, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Öğretmenler bizim geleceğimizdir

Çiçekler ve günün anısı hediyelerle karşılanan öğretmenlerin, eşli katılımıyla gerçekleşen gece; Belediye Başkanı Cem Kara’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla başladı. Böyle anlamlı bir günde öğretmenlerle bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Kara, bugün bir arada olmamızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde olduğunun altını çizerek, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Çok saygıdeğer meslektaşlarım, öğretmen arkadaşlarım ve çok saygıdeğer eşleri hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi bu güzel gecede sevgi ve saygıyla selamlıyorum ve hoş geldiniz diyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.Bu gece öğretmenlerimizin şeref gecesi, onur gecesi.Bütün öğretmenlerimin bu özel günlerini bir kez daha kutluyorum. Çok saygıdeğer Garnizon Komutanım, Değerli Cumhuriyet Başsavcım, komutanlarım, hakimim, hanımefendiler, beyefendiler, öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okul müdürlerimiz, emekli öğretmenlerimiz, bütün okullarımızın öğretmenleri, bu birlik, bu dayanışma gecesinde hep beraber oldular, bir arada oldular ve eğitim ordusunun Çatalca’daki gücünü dosta düşmana gösterdiler. Bu geceyi ben organize etmedim, bu geceyi bize sağlayan, bu gece bütün eğitim ordusunun bir arada olmasını gerçekleştiren en büyük öğretmenimiz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizler onun sayesinde bu gece bir aradayız. Bizi bir araya getiren Ulu Önderimiz, cumhuriyetin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısıdır. Onun sayesinde bütün eğitim ordusu hep bir aradayız. Onun önünde bir kez daha hürmetle, saygıyla eğiliyorum. O’nu çok arıyoruz, özlemle arıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte ülkemizin dört bir yanında görev yaparken şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Hepsinin ruhları şad olsun. Yine görev başındayken şehit düşmüş çok değerli askerlerimiz, değerli polislerimiz, sivil vatandaşlarımız, onları da saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. Değerli eğitimciler, burada öğretmenlerin sorunlarından, özlük haklarından, maaşlarından, sıkıntılarından söz etmeyeceğim. Bende bir eğitimciyim, 25 yıl Anadolu’nun değişik yerlerinde ve güzel ilçemiz Çatalca’da öğretmenlik yaptım. Sorunların ne olduğunu biliyorum. Ama bu akşam biz buraya sorun konuşmaya gelmedik, istedik ki 24 Kasım, Millet Mekteplerinin açılış tarihi olan bugün, yani Öğretmenler Günü’nde eğitim ordusu bir araya gelsin, gönüllerince eğlensin. O nedenle ben her birinize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim ışığımızsınız, hepiniz sağ olun var olun. Bütün öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyorum, öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz, hepinizin yolu açık olsun. Bir kez daha yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyorum”

Konukların yoğun ilgi gösterdiği gece ünlü sanatçı Gökhan Tepe’nin sahne alması ve sevilen şarkıları eşliğinde yenen yemeğin ardından son buldu.

Facebook Fotoğraf Albümüne Buradan Ulaşabilirsiniz