23 Nisan Çatalca’da muhteşem gösterilerle kutlanıyor

Çatalca Belediyesi 7. Uluslararası Çocuk Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.
Festival boyunca ilçenin farklı noktalarında birbirinden renkli gösteriler sergileyen yüzlerce çocuk, akşamları da İTO Ortaokulu Spor Salonu’nu dolduran binlerce Çatalcalıya gösterilerini sunuyor.

Coşkuyla kutluyoruz
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın “Ulu Önderimiz Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, festivalimizde, yine büyük coşkuyla kutluyoruz. Dünya çocuklarını bir kez daha barış, dostluk ve sevgide buluşturuyoruz. Tüm Çatalca bu büyük coşkuya ortak oluyor. Hem dünya çocuklarını hem de Anadolu'nun, Ege'nin, Trakya’nın, Balkanların evlatlarını aynı festivalde buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyaya katkıda bulunmak için her yıl düzenlediğimiz kutlamalar özellikle son yıllarda büyük bir anlam ifade ediyor. Bu mutlu günü ülkenin geleceği olan çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz. Eğer Cumhuriyet olmasaydı bizler de olmazdık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, millet egemenliğini ilelebet yaşatacaktır. 23 Nisan yaşasın ki dünya yaşasın, çocuklarımız yaşasın" sözleri ile devam eden festivalde Çatalcalılar adeta akın ediyor. Genç yaşlı her yaştan insanın izlediği gösterileri Çatalcalı çocuklarda büyük bir keyifle izleyip, doyasıya dans ederek 23 Nisan coşkusuna renk katıyor. Gösterileri izleyen çocuklar da zaman zaman sahneye çıkarak doyasıya dans ediyor.

Makedonya, Rusya, Romanya, Moldova, Bursa Yıldırım Belediyesi, Kartal Belediyesi, Edirne Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Havsa Belediyesi, Şişli Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Karasu Halk Eğitim Merkezi, Çatalca Kültür Merkezi Folklor ve bale ekiplerinin yer aldığı programda yöresel oyunlar, folklor ve modern dans gösterileri çocukların muhteşem performanslarıyla sergilendi.