“Afet Sonrası Alınacak Önlemler” konulu toplantı yapıldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Kaymakamlığı’nın düzenlediği “Afet Sonrası Alınacak Önlemler” konulu toplantıya katılarak değerlendirmelerde bulundu.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel başkanlığında, “Afet Sonrası Alınacak Önlemler” konulu toplantı gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yanı sıra kurum ve daire amirleri katıldı. Olası afetlere hazırlık bilinci oluşturmak maksatlı toplantı öncesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’e Atatürk tablosu takdim etti.

Alınabilecek önlemler konuşuldu

Afetlere hazırlık için yapılacak çalışmaların asla tek bir kurum, kuruluş ya da kişi veya makam tarafından yapılamayacağının belirtildiği toplantıda, afetlere hazırlıkta başarı için ekip çalışmasının şart olduğu dile getirildi. Toplumun tüm kurum ve kuruluşlarının imkân ve kaynaklarının bu ortak amaç doğrultusunda kullanımının gerekliliğine dikkat çekilerek afetlere hazırlığın yerel yönetimlerin, merkezi yönetimin, özel sektörün, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve bireylerin, yani toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğunda olduğunun altı çizildi.