Başkan Cem Kara Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Balıkesir’de yapılan 2017 yılı olağan ikinci meclis toplantısına katıldı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) 2017 yılı ikinci meclis toplantısı Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirdi. MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönettiği Adrina Termal Otel’deki toplantıya, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve birliğe üye 186 belediyenin başkan ve temsilcileri katıldı.

İklim değişikliği ve depreme dikkat çekildi

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliği ve deprem konularına dikkat çekerek

iklim değişikliği ve deprem konusunda birliğin aldığı tedbirlere değindi. MBB’nin Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin oluşturduğu ve 2030 yılına kadar geçerli olacak yol haritasına uygun hareket ettiğini söyleyen Başkan Altepe, MBB’nin bu konuda üzerine düşeni yaparak bu yıl Afet Koordinasyon ve İşbirliği Merkezi’ni (MAKİM) kurduğunu belirtti. 2016 yılı itibariyle Afet ve Koordinasyon İşbirliği Planı’nın (MAKİP) hizmete alındığını hatırlatan, MAKİP’in TAMP’a uyumlu olarak hazırlandığını ve halen yürürlükte olduğunu kaydeden Başkan Altepe, üye belediyelerin MAKİP’in kendi hazırladıkları afet müdahale planlarına uygunluğunu teyit ettiklerini ifade etti.

MBB bundan sonra Üsküp’te

Konuşmasında birlik üyelerine MBB’nin Üsküp şubesinin açıldığını müjdeleyen Başkan Altepe, Meddah Baba’nın medresesini restore ederek hizmete açtıklarını MBB’nin Üsküp ofisini medresenin içerisinde  yer aldığını sözlerine ekledi. Başkan Altepe, 2018 yılı bütçesinin detayları ile birliğin son 7 ay içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri katılımcılarla paylaştı.

MBB’nin 2017 ikinci meclis toplantısında 2018 bütçesi karara bağlandı.