Çatalca Belediyesi
 BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER  “ÇANAKKALE ZAFERİMİZ EŞSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER “ÇANAKKALE ZAFERİMİZ EŞSİZ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü ilçemizde törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanımızda düzenlenen çelenk sunma töreni sonrası program Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan sunumlarla devam etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümü nedeniyle ilçemizde anma programları düzenlendi. Cumhuriyet Meydanımızda düzenlenen çelenk sunma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Garnizon Komutanımız İkmal Binbaşı Hakan Ergün, Belediye Başkanımız Mesut Üner ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğimiz tarafından Atatürk anıtımıza çelenk sunumu ile devam etti.

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen tören ise ilçemiz okulları öğrencilerinin hazırladıkları programlarla gerçekleşti. Program sonunda Çanakkale Destanı ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri ilçe protokolümüz tarafından verildi.

Belediye Başkanımız Mesut Üner günün önemine dair “Çanakkale Zaferi kahraman ecdadımızın vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak uğruna on binlerce şehit vererek elde ettiği tarihe yazılmış eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum” sözleriyle Çanakkale Zaferimizin 106.yıl dönümünü kutladı.