Başkanımız Mesut Üner Çeltik Paneli’ne Katıldı

İstanbul’un yanı başında önemli tarımsal üretimin merkezlerinden biri olan ilçemizde, Belediye Başkanımız Mesut Üner’in katılımıyla Çeltik Paneli düzenlendi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Çatalca Ziraat Odası, Ormanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Belediyemiz bünyesinde düzenlenen Çeltik Paneli Nazım Özbay Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi.

Düzenlenen Çeltik Paneli’ne; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Kurum Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda çiftçimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan panel, açılış konuşmalarıyla devam etti.  Çeltik Paneli; Kaliforniya Üniversitesi Prof. Dr. Kassim Al-Khatip’in Çeltik Tarımı ve Yabancı Otlar, Dr. Halil Sürek’in Yeni Geliştirilen Çeltik Çeşitleri sunumları ve soru-cevap bölümünde katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Başkanımız Mesut Üner her fırsatta dile getirdiği gibi; “Çatalca Belediyesi olarak ilçemizde önemli bir geçim kaynağı olan tarımı önemsiyoruz. Üreticilerimizi bilinçlendirmek, tarımı geliştirmek ve topraklarımızı daha verimli hale getirmek için çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz” sözleriyle vatandaşlarımızın birçoğunun geçim kaynağı olan tarım alanında çalışmaların süreceğini bir kez daha vurguladı.