BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER “İSMAİL İP YAŞAM ALANIMIZ İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, atıl bir şekilde duran alanı bir yaşam merkezi haline getirerek vatandaşlarımızın hizmetine sundu. Geçmiş Dönem Belediye Başkanlarımızdan İsmail İp’in adını sonsuza dek yaşatacak olan ‘İsmail İp Yaşam Alanımız’ törenle açıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in başlattığı vizyon projeler ile Çatalca’mızda ilkleri yaşamanın ve ilçemizin yepyeni yaşam alanları ile buluşmasının mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Başkanımız Mesut Üner’in İlçemiz genelinde sürdürdüğü yeni yaşam alanları projeleri kapsamında Ferhatpaşa Mahallemiz Ulus Caddesinde yıllarıdır atıl bir şekilde duran alan, yepyeni bir yaşam alanı haline getirildi.

“İlçemizin değerlerine sahip çıkacağız” diyen Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından 10 yıl ilçemize belediye başkanlığı yapan İsmail İp’in isminin verildiği yaşam alanı, düzenlenen törenle açıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Geçmiş Dönem Belediye Başkanlarımızdan İsmail İp ve İlçe Başsavcımız Hakan Akbal başta olmak üzere Meclis Üyelerimiz, İlçe Siyasi Parti Başkan ve Üyeleri, Muhtarlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız katıldı.

Işıklandırmaları ve tasarımıyla göz alan havuzu, ağaçlandırma ve çiçeklendirmeleri, ışıl ışıl aydınlatmaları, oturma alanları ve kültürel değerlerimizi geleceğe taşımak için hazırlanan rengârenk lostra salonlarıyla Çatalca’mızın eşsiz güzelliğini ve huzurunu ön plana çıkaran, 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza hitap eden İsmail İp Yaşam Alanı’nın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Gurur, İftihar ve Minnet Duyuyorum

Törenin açılış konuşması ilçemize uzun yıllar Belediye Başkanı olarak hizmet veren İsmail İp tarafından yapıldı.

Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız İsmail İp konuşmalarında, “Benim için böylesine anlamlı bir günde buraya teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. ‘İnsanlar yaşarken de anılmalıdır’ diyen çok kıymetli Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize, Çatalca Adliye Binası önündeki bu alana İsmail İp Yaşam Alanı ismini vermelerinden dolayı, benim, ailemin, çocuklarımın ve de torunlarımın büyük gurur, iftihar ve minnet duyguları yaşadığımızı özellikle ifade etmek istiyorum.

1999-2009 yılları arasında 2 dönem, güzel Çatalca’mıza değerli hemşerilerimizin bir hizmetkârı olarak, onlara gönülden bağlı bir kardeşleri olarak hizmet etmek şerefine nail olduk. İlk dönemimizde ülkelerin olmazsa olmazı adalet teşkilatımızın eski binasının olumsuz durumunu görmek suretiyle ilk işimiz buraya bir adliye binası kazandırmak olmuştu. Bugün bu anlamda ilçemizdeki adalet sarayımızla da gurur duyuyorum. Bütün bunların ötesinde çok kıymetli Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza oy birliği ile ismimin verilmesi kararını alan Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese minnet duygularımı bir kez daha ifade ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok değerli Belediye Başkanımızın ve Meclis Üyelerimizin bugün yaptıkları güzel hizmetleri ve yarınlarda yapacakları hizmetleriyle, Rabbimden inşallah bugün bana lütfedip layık gördükleri şekilde onlarında isimlerinin ebediyen anılacağı günler görmelerini, onlarında sağlığında böyle güzel yerlere isimlerinin verilmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Taş Üstüne Taş Koyandan Allah Razı Olsun

Belediye Başkanı seçildiği ilk gün siyaset yapmak için değil sadece ilçemize hizmet için çalışacağını ifade ettiğini belirterek konuşmalarına başlayan Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, sözlerinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın en güzel örneklerinden birinin bugün yaşandığını ifade etti.

Pandemi nedeniyle az katılımlı bir tören hazırlandığını belirten Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, “Bırakalım siyaset mecrasında yapılsın. Bizler göreve gelmeden öncede bu güzel ilçemize hizmet eden meclis üyesi ağabeylerimiz, başkanlarımız, kaymakamlarımız, savcılarımız oldu.  Taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Burası adliyeye giderken Çatalca’mızın bir yüzüydü. Hep hayalim buranın güzel bir hale gelmesiydi ve bugün güzel bir meydan haline geldi. Ben emeği geçen başta Park ve Bahçeler Müdürümüze ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

İlçemizde eşit hizmet anlayışımızla her mahallemize hizmet vermeye çalışıyoruz. Ben 5 yıl sonunda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağım. Hayatta yarın ne olacağı belli olmuyor bu nedenle önemli olan kimseyi kırmadan bu yolda yürümek ve arkamızda güzel hizmetler, eserler bırakmak. Bir kişi bile olsa bir ‘Allah Razı Olsun’ demesi bizim için en büyük kazançtır” dedi.

Meclis Üyelerimize Teşekkür Ediyorum

Gece geç saatlerde İsmail İp Yaşam Alanında çocukların bisiklet sürdüklerini, kadınlarımızın çay içip sohbet ettiklerini görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Başkanımız Mesut Üner, “Bazen gece 11 gibi geliyorum buraya, oyun oynayan çocuklarımızla sohbet ediyoruz, hatta Çatalca’mız hakkında o en masum ve temiz duygularıyla o kadar güzel görüşlerini anlatıyorlar ki. Bu çevrede yaşayan vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz, bizlere pandemi süresinde bu tür yaşam alanlarının daha da önem kazandığını belirtiyorlar. Akşamları çaylarını burada içiyorlar, bir yaşam alanı oluştu bu alanda.

Uzun yıllar Çatalca’mıza hizmet eden, İlçemize Adliye binamız, futbol sahamız, çevre yolumuz, okullarımız gibi birçok önemli hizmetleri bulunmuş İsmail Başkanımıza bugün burada bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.

Cem Başkanımızın ismini Yaşam Vadimize, bu güzel meydanımıza da İsmail Başkanımızın ismini oy birliği ile veren CHP’li, İYİ Parti’li, MHP’li, AK Partili tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İsmail İp Yaşam Alanımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

İsmail İp Yaşam Alanı açılış töreni Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız İsmail İp’e plaket takdimi ve ardından meşaleler eşliğinde alanın isim tabelasının birlikte açılması ile son buldu.