BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER: KIRSAL MAHALLE KANUNU ÇATALCA HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

Çatalca’mızda sadece ilçemize kazandırılan tarihi projelerle ve halkın içinden insan odaklı çalışmalarıyla değil, ilçemizin kronik sorunlarını çözmekte kararlı adımlar atmaya devam eden Başkanımız Mesut ÜNER, ilçe halkımıza yine kronik bir sorunun çözümüyle ilgili müjde paylaştı.

Çatalca’mızda özellikle kırsal mahallelerde yaşayan halkımızın gözü kulağı ‘’Kırsal Mahalle Kanunu’’ çıkması için hem TBMM’de hem de Çatalca Belediye Meclisimizdeydi. İçinde vergi indirimi, vergi muafiyeti ve su faturası indirimi gibi önemli konu başlıklarının bulunduğu kanun Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla TBMM’den geçti. Yasa gereği kanunun uygulanması için TBMM’den geçen kanunun Çatalca Belediye Meclisimizden de geçmesi gerekiyordu ve Çatalca halkımız için gereken yapıldı ‘’Kırsal Mahalle Kanunu’’ Çatalca Belediye Meclisimizden geçti.

‘’Kırsal Mahalle Kanunu’’ Çatalca Belediye Meclisimizden geçmesinden sonra açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut ÜNER; ‘’16 Ekim 2020 tarihinde TBMM’de CHP, İyi Parti ve Hdp’nin red oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’nin kabul oylarıyla ‘’Kırsal Mahalle Kanunu’’ yüce meclisimizden geçmişti. Bu anlamda Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP Milletvekillerimize Çatalca halkımız adına çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun. Yasanın uygulanması için kanun gereği İlçe Belediye Meclislerinden geçmesi gerekiyordu. Çok şükür 5 Kasım 2021 tarihli Kasım 2021 Çatalca Belediye Meclisimizin ikinci oturumunda Kırsal Mahalle Kanununu meclisimizden geçmesini oy birliğiyle sağladık. Bu anlamda da Meclisimizdeki tüm gruplara teşekkür ederim. ‘’KIRSAL MAHALLE KANUNU’’ ile ARTIK ÇATALCA’MIZDA; BELİRLENEN ALANLARDA EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLUNACAK, İÇME VE SU KULLANMA ÜCRETİ; EN DÜŞÜK TARİFENİN KONUTLAR İÇİN %25’İNİ, İŞ YERLERİ İÇİN %50’SİNİ GEÇMEMESİ, BİNA İNŞAAT HARCI ALINMAMASI, İMARLA İLGİLİ HARÇLARIN ALINMAMASI, KANUNANA GÖRE ALINMASI ZORUNLU DİĞER VERGİ, HARÇ VE HARCAMALARDA KATILMA PAYLARI %50 İNDİRİMLİ UYGULANMASI ve BU YERLERDE TİCARİ, SINAİ VE TURİSTİK FAALİYETLERDE KULLANILAN BİNA, ARSA VE ARAZİLER İÇİN EMLAK VERGİSİ %50 İNDİRİMLİ UYGULANMASI. ÇATALCA’MIZIN HER SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DURMAKSIZIN DEVAM EDECEĞİZ.’’ dedi.