Başkanımız Mesut Üner’le Unutulan Keşkek Festivalimiz Yeniden Hayat Buldu

Başkanımız Mesut Üner tarafından gelenek ve kültürümüzü geleceğe taşımak için düzenlenen Keşkek Festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İlçemize has değerleri gelecek nesillere taşımak ve yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapmak için etkinlikleri mahallelerimize taşıyan Başkanımız Mesut Üner, Çanakça Mahallemizde Keşkek Festivali düzenledi.

Belediye Başkanımız Mesut Üner ve Çanakça Muhtarımız Recai Uslu ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız, gazilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile ilçemiz içinden ve komşu ilçelerimizden binlerce konuk katıldı.

Yemyeşil doğası ve muhteşem atmosferiyle Çanakça Mahallemiz mesire alanında, çocukların oyun parkurlarında gönüllerince eğlendiği festival folklor, animasyon, birbirinden değişik yarışmalar ve müzik gösterileri ile birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Dev kazanlarda hazırlanan yöresel yemeğimiz keşkek ve yine Çanakça adıyla ünlü mısır ile Çanakçalı hanımların kendi elleriyle yaptığı pişiler sıcak sıcak konuklara ikram edildi. Özellikle geçmiş zamanlarda özel günlerin olmazsa olmazı olarak hazırlanan keşkek davetliler tarafından büyük beğeni aldı.

Çatalca’mızın yöresel tatları tanıtıldı

Çatalca’mıza has ürünlerin tanıtımını yapmak için düzenlenen birbirinden değişik yarışmalara katılan vatandaşlarımız hem eğlenirken hem de ödül almak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Çanakça Mahallemizin Türkiye çapında ünlü az ve nadir bulunan 8 dişli mısırı yeme yarışmasının galibi 180 saniyede 8 dişili 8 mısır yiyen vatandaşımız oldu.

Yine Çatalca’nın dünyaca ünlü Babanakkaş yoğurdunu yeme yarışmasında da 25 yarışması kıyasıya yarıştı. Yarışmalarda derece alan vatandaşlarımıza ödülleri Başkanımız Mesut Üner tarafından verildi.

Geleneksel mirasımızı yaşatacağız

Eski örf ve adetlerimizi canlandıracak, yöresel ürün ve lezzetlerimizi tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak için bu tür organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkanımız Mesut Üner, “İlçemizin yöresel ürünlerinin tanıtımını yapmaya, geleneklerimizi gelecek kuşaklara taşımaya, birlik ve beraberliğimizi artıracak bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Keşkek ve mısır Çanakça’mıza özgü. Yıllar önce keşkek festivali mahallemizde yapılıyordu. Bizler unutulan bu kültürü yeniden canlandıralım istedik. Festivalimizde yaşlılarımızı geçmişe, gençlerimizi ise geleceğe taşıdık. Bu tür etkinlikler geleneksel mirasımızı yaşatmak için çok önemli ve değerli. Mahallelerimizde bu tür festivaller düzenleyeceğiz. Keşkek festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Usta Sanatçı Suzan Kardeş’ten muhteşem konser

Çevre ilçe ve mahallelerden gelerek festivalde birleşen vatandaşlarımız Çanakça Mahallemizin doğayla bütünleşen güzelliği eşliğinde, festivalde sahne alan usta ses Suzan Kardeş’in birbirinden güzel şarkılarını dinledi. Sanatçının sahne performansına eşlik eden vatandaşlar gönüllerince eğlendikleri festivali düzenlediği için Belediye Başkanımız Mesut Üner’e teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Program sonunda Çanakça Mahalle Muhtarımız Recai Uslu, Başkanımız Mesut Üner’e teşekkür plaketi takdim ederek mahalle halkı adına böylesine güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkürlerini sundu.

#ÇalışıncaOluyor