Başkanımız Mesut Üner “Muhtarlarımızla Vatandaşımızın Derdi Bizim Derdimizdir Diyerek Çalışıyoruz”

Çatalca’mızda 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen resmi tören ve etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanımızda çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ve akabinde Başkanımız Mesut Üner’in Muhtarlarımız onuruna verdiği yemek ile devam etti.

Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan ve devlet ve vatandaş arasındaki en önemli köprü görevini üstlenen Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü ilçemizde düzenlenen programlarla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanımızda düzenlenen resmi program; Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği tarafından çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İlçe Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz ve Muhtarlarımızın katılımıyla gerçekleşen törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç tarafından yapıldı.

Halkımızın Emrindeyiz

Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç konuşmasında muhtarlığın 1829 yılında 2. Mahmut tarafından İstanbul’da kurulan ve günümüze kadar ayakta kalan en nadir ve önemli kurumlardan olduğunu söyledi. Dernek Bşkanı Ceyhun Koç konuşmasının devamında, “Bürokrasinin temel taşı olan muhtarlıklarımız devletin sıcak elini millete, milletin ihtiyaçlarını devlet kurumlarına ileten devletle millet arasında köprü kurmaktadır. Çatalca’mızda 39 mahalle muhtarı olarak halkımızın her zaman emrindeyiz, tek derdimiz mahallelerimize en güzel hizmeti getirebilmektir. Bu vesile ile Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hakk’a kavuşan muhtarlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Görevi devam eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu anlamlı günde bizleri düşünerek burada olan tüm konuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, birlikteliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Çelenk sunma programı ardından İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanımız Mesut Üner ve protokol üyeleri tarafından Çatalca Muhtarlar Derneği ziyaret edildi. Ziyarette Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı, talep ve önerileri dinlenilerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Muhtarlarımızın bu önemli günü Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından kendileri için düzenlenen yemek programı ile devam etti.

İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner yemekte yaptıkları konuşmalarda Muhtarlarla işbirliği, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Hepimizin Amacı İlçemize En İyi Hizmeti Vermek

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, “Muhtarlarımız bizlerin Çatalca’mıza hizmet etmek noktasında yol arkadaşlarımız. Hepimizin ortak isteği ilçemize, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek. Zor günlerden geçiyoruz ve pandemi dolayısıyla Muhtarlarımızla birlikte çok daha yoğun çalışmalar yapmak durumunda kaldık. Vatandaşlarımızın derdini dert edinerek birlikte çalışıyoruz. Mart ayından beri birlikte sahalardayız, ama pandemi için bu kadar titiz çalışmasak ilçemizde daha zor günler yaşayabilirdik. Ben tüm Muhtarlarımızdan Allah razı olsun diyor, Muhtarlarımızın Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç’a çiçek ve Muhtarlarımıza hediye takdimi ardından program günün anısına fotoğraf çekimi ile son buldu.