BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER: NE SENDEN GEÇERİZ ATAM, NE ESERİNDEN

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 83. yıl dönümünde Çatalca’mızda önemli etkinliklerle anıldı. Özel gün ve haftalara aynı zamanda Atamıza olan sevgisi ve saygısı tüm Çatalca halkımız tarafından bilinen Başkanımız Mesut ÜNER, ilçe halkımızla birlikte yoğun geçen Atamızı anma programlarına katılım sağladı.

Atamızı anma programları, Cumhuriyet meydanımızda Atamızın manevi huzurunda çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşumuz ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Cumhuriyet meydanımızdaki anma programları sonrası Çatalca Belediyesi Nazım ÖZBAY Kültür Merkezimizde öğrencilerin günün anlam ve önemine özel şiirlerin, konuşmaların ve video gösterimlerinin olduğu Atamızı anma programı izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattı. Atamızı anma programlarının finalinde ise Çatalca Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Atamızın sevdiği şarkılar konseri ilçe halkımızın da yoğun katılımıyla gerçekleşti. Çatalca halkımız konsere yoğun katılım sağlayınca, daha önceden fuaye alanımızda hazırlanan perde üzerinden alanda hazırlanan sandalyelere oturarak da konserimiz izlendi. Ayrıca kültür merkezimiz önünde hazırlanan özel ATATÜRK sokağımız, ilçe halkımızı adeta büyüledi.

Çatalca’mızda yoğun geçen Atamızı anma programlarının sonunda açıklamalarda bulunan Başkanımız Mesut ÜNER; ‘’Her 10 Kasım günü ve haftası boğazımızda kocaman bir düğüm oluşur. Atamıza olan sonsuz sevgimizi ve bağımızı bir kelimenin veya bir cümlenin içine sığdırmamız mümkün değil. Bugün Çatalca’mızda sabahtan başlayıp günün son saatlerine varana kadar Atamızı anma programlarına ilçe halkımız ve protokolümüzle birlikte katılım sağladık. Gün boyunca anma programlarında yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin Atamıza olan sonsuz bağına şahit olmak, bizlerin yarınlara daha da güvenle bakmamızı sağladı. Ne senden geçeriz Atam, ne eserinde diyor, 83. yıl dönümünde Atamızı sonsuz sevgi, saygı ve hürmet duygularımla yad ediyorum. Ruhun şad olsun Atam. Vatan sana minnettar.’’ dedi.