Başkanımız Mesut Üner Patriyot Günü’nde

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner Kültür Evi’nde her ay geleneksel olarak düzenlenen Patriyotlar Günü’ne katıldı.

Geride bir yaşam öyküsü bırakarak mübadele ile vatan topraklarına dönen mübadil kadınlar gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için her ayın ilk pazartesi günü bir araya geliyor. Yöresel tatların yapıldığı Patriyot Günü’nde, kına, nişan gibi törenlerde eski şekliyle bire bir canlandırılıyor.

Geçmişe dair anılarında hikaye tadında dinlendiği bu günde yaşlı ve genç kuşak bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruluyor

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Patriyot Günü’ne yaptığı ziyarette gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine değindi. Bu güne kadar Çatalca Belediyesi Kültür Evi’nde gerçekleşen bu toplantıların yine aynı şekilde Kültür Evi’nde devam etmesi gerektiğini belirten Başkanımız Mesut Üner, geçmişle gelecek arasında kurulan bu tür köprülerin yeni nesil için de büyük önem taşıdığını söyledi.