Başkanımız Mesut Üner “ Türk Milleti 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihini yeniden yazdı”

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada 15 Temmuz'da dünya demokrasi tarihinin yeniden yazıldığını belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçemizde anma programları düzenlendi. Çatalca 15 Temmuz Şehitler Anıtında gerçekleşen anma töreni Başkanımız Mesut Üner, Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız, Muhtarlarımız, Kurum Yöneticilerimiz, Gazilerimiz ve Şehit Ailelerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan törende daha sonra şehitlerimiz için Kur’an Tilaveti ve dua edilerek şehitlik anıtımıza karanfil sunuldu.

Başkanımız Mesut Üner, yaptığı açıklamada milletimizin hain darbe girişimine göğsünü siper ederek dur dediğini ifade etti. Başkanımız sözlerinde, “Yüce Türk Milletimiz 15 Temmuz'da yüreğinde ki vatan sevgisiyle dünya demokrasi tarihini yeniden yazdı. 15 Temmuz hain darbe girişimine Milletimiz göğsünü siper ederek,  Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz ölümü göze alarak geçit vermedi. Unutmadık.... Unutmayacağız. Vatan, bayrak uğruna şehit olan şehitlerimizi saygı ve rahmetle gazilerimizi minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Eş zamanlı olarak ilçemizde bulunan Nakkaş, Kaleiçi ve Örencik şehitliklerimizde düzenlenen anma programlar ardından Ulu Camii’de şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu.