BAŞKANIMIZ MESUT ÜNER “VATAN SİZE MİNNETTAR...”

Başkanımız Mesut Üner Gazilerimizin Gününü kutlayarak vatanımız sizlere minnettardır dedi. Gaziler Günü ilçemizde çeşitli programlarla kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilçemizde kutlama etkinlikleri tertip edildi. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan tören çelenk sunumu ile devam etti.

Cumhuriyet meydanımızdaki günün ilk programı ardından protokol üyelerimiz Çatalca Muharip Gaziler Derneğimizi ziyaret ederek Gazilerimizin gününü kutladı.

Ziyaret sonrasında, Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak başta Ulusumuzun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi saygıyla anıldı.

Gaziler Günü kutlama etkinliklerimiz Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve İlçe Jandarma Komutanımız Ahmet Ayaz’ın Gazilerimiz ve aileleri ile yemekte bir araya gelmesi ile devam etti. Çatalca Muharip Gaziler Dernek Başkanı Fethi Kansu yaptığı konuşma ile bu özel ve anlamlı günde bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm Gaziler ve aileleri adına teşekkürlerini sundu.

Bugünlerimiz sizlerin sayesinde

Başkanımız Mesut Üner yaptığı konuşmada şehitlerimiz ve gazilerimizin canları pahasına vatanımızı koruyarak bizlere emanet ettiğini vurguladı. Başkanımız Mesut Üner sözlerinde "Ölürsem şehit, kalırsam gazi." anlayışıyla ebediyen yaşayan bir milletin ferdi olmaktan millet olarak her zaman gurur duyduk. 19 Eylül Gaziler Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle yâd ederken, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün bizler varsak sizlerin sayesindedir. Vatanımız size minnettardır” ifadelerine yer verdi.

Gaziler Günü kutlama yemeğinde aynı gün doğum günü olan Gazimiz Zühtü Dilme’ye sürpriz yapılarak doğum günü kutlandı.

Program günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.