Başkanımız Mesut Üner Vatandaşlarımızı En İyi Hizmetle Çatalca’mızı Dev Projelerle Buluşturuyor

Vatandaşlarımızı bekledikleri, hayal ettikleri bir Çatalca’yla buluşturmak için yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi veren Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, yeni vizyon projelerin müjdesini verdi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Kent Konseyimizin Olağan Genel Kurul Toplantısına katılarak Kent Konseyi Başkanımız Ahmet Rasim Yücel başta olmak üzere tüm üyelere ilçemizde yaptıkları önemli çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Toplantıda yaptığı konuşma ile ilçemizin her noktasına hizmet ulaştırmak ve vatandaşlarımızı bekledikleri, hayal ettikleri bir Çatalca’yla buluşturmak için yapılan çalışmalar ve projeler hakkında geniş kapsamlı bilgi veren Başkanımız Mesut Üner, yeni vizyon projelerinde müjdesini verdi.

Söz Verdiğimiz Çalışmaların, Projelerin Üzerine Koyarak Çalışıyoruz

Başkanımız Mesut Üner, ilçemiz genelinde yapılan yol bakım onarım çalışmalarından asfaltlama, peyzaj düzenleme ve aydınlatma çalışmalarına, eğitim, spor, sağlık alanında yapılan çalışmalardan kültürel çalışmalara kadar detaylı bilgi verdiği konuşmasında mahallelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için gerçekleştirilen çalışmaları tek tek slayt eşliğinde anlattı.

“Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne gece gündüz demeden ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz” diyen Başkanımız Mesut Üner sözlerinde, “Çatalca’mızı vatandaşlarımızın yaşamaktan ve ait olmaktan mutluluk duyduğu bir ilçe haline getirmek ve ilçemizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdik ve belediyecilik hizmetlerimizde büyük bir performans ortaya koyarken, hep birlikte Çatalca’mızın yıllarca ötelenmiş sorunlarına köklü çözümler üretmek için çalışıyoruz.

Kültür-sanat, gençlik, spor, sağlık ve eğitimde de ilçemize vizyon kazandıran adımları kararlılıkla attık. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak her zaman önceliğimiz oldu. Kişiler gelip geçici, yapılan tüm yatırımlar, hizmetler Çatalca’mıza kalacak. Bu nedenle Çatalca’mıza en iyi hizmeti vermek, büyüyen ilçemizin gelişmesini de beraberinde sağlamak için söz verdiğimiz çalışmaların, projelerin üzerine koyarak, gelecek nesilleri düşünen bir belediyecilik anlayışı ile verdiğimiz sözlerin çok daha fazlasını yerine getirerek sizlere layık olmaya çalışıyoruz.

Çatalca’mız Değişiyor, Gelişiyor, İlkleri Yaşıyor

Cumhuriyet Meydanı ve Millet Bahçesi projemiz hızla devam ediyor, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz bitmek üzere ve aynı alanı çok amaçlı kapalı spor salonuyla, 800 kişilik tribün yapacağımız futbol sahasıyla, fitness salonuyla, otoparkı, kafeteryalarıyla Spor Adası haline getireceğiz. İzzettin Mahallemizde profesyonel stat çalışmamız hızla tamamlanıyor, Cem Kara Yaşam Vadimizde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çanakça Mahallemize görüntülerini izlediğiniz muhteşem bir sosyal tesis yapımına başladık. Kapalı Pazar ve 1200-1300 araçlık otopark çalışmamız tamamlanmak üzere. İlçemize özel kardeşlerimiz ve aileleri için çok kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Türkiye’de 2. İstanbul’da ilk Masal Okulu’nu ilçemizde İnceğiz Mahallemizde açtık.

Mahalle meydanları projemiz doğrultusunda mahallelerimizde meydan düzenlemeleri parklar, yaşam alanları yapıyoruz.

Bunların yanı sıra yepyeni projelerimizin de yapımına başlıyoruz. Çatalca’mızı tarım üssü yapmamız gerektiğine inanıyorum. Destek çalışmalarımızın yanı sıra hazırladığımız önemli projelerimiz var.

Çatalca’mızda büyük kapsamlı bir Süt Entegre Tesisi, tüm çiftçilerimizin faydalanabileceği sertifikalı tohum için selektör kurmak, Bahşayiş Mahallemizi pilot bölge seçerek belediyemizin mülklerine 300 dönüm ayçiçek ekeceğiz ve elde edeceğimiz ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağımız bir projeye başladık. Alın teri ve emeğiyle üreten değerli çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Dev Projelerimizle Çatalca’mız Fark Yaratacak

Kaleiçi Restorasyon Çevre Düzenleme Projemize başlıyoruz. Kaleiçi Mahallemizde 18.770 m2 bulunan proje alanımızda meydan düzenlemeleri yapacak, oturma ve dinlenme alanları oluşturarak, yaşayan sosyal mekânlar tasarladık. Tarihi dokuya uygun mekânsal tasarımlar yaparak yapıların görünürlüğünü arttıracak, ilçemize tarihsel değeri ve turizm potansiyelini birleştirerek tasarlanmış yeni çekim noktaları oluşturacağız.

Atatürk Parkı Kültür Sanat ve Ticaret Merkezi Projemiz ile havuz, yemyeşil parkı ve oturma alanlarıyla çevrili nikâh salonu, düğün salonu, konferans salonu ve belediyemize ait hizmet birimleri yanı sıra işyerlerinin yer aldığı park, kültür-sanat ve ticaret merkezi yapıyoruz.

Belediye Ticaret Merkezi Projemiz ile deprem riski taşıyan iş hanımızı yeni baştan yapacağız. Butik bir alışveriş merkezini içinde barındıracak.

Çocuklarımız için çok kapsamlı bir Çocuk Tatil Köyü yapıyoruz. Ailelerimizin çocuklarını götürebilecekleri kapsamlı bir eğlence merkezi olacak bu tatil köyümüz. Şimdiden bu büyük projemizin heyecanını sevgili çocuklarımız kadar bende yaşıyorum.

Kaleiçi Vezirhane Yaşam Alanı Projemiz de toplam 35.000m² lik bir alanda biyolojik gölet, kaya bahçesi, çim amfi, kafeler, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru yer alacak.

Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Alanı Projemiz ile ilçemizi bölgemizin dev bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Projemizde sosyal tesisler, sanat parkı, etkinlik alanı, yüzme havuzu, yöresel ürün ve el sanatları çarşısı gibi alanlar yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

Projelerimizi tanıtan konuşması sık sık alkışlarla kesilen ve büyük beğeni alan Başkanımız Mesut Üner tüm projelerin şimdiden ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diledi.