Çanakkale’de Çanakça Mısırına ve Muratbey Kış Karpuzuna yoğun ilgi

Çanakkale Tohum Takas Şenliği’ne katılan Çatalca Belediyesi’nin açmış olduğu stant, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Çanakkale Belediyesi tarafından 29 Nisan 2018 Pazar günü düzenlenen Tohum Takas Şenliği’ne katıldı. Tohum Sandığı’nda gerçekleştirilen etkinlikte kurulan çok sayıda stantta, çeşitli şehirlerden gelen katılımcılar kendi yöresel tohumlarını sergiledi.

Çatalca Belediyesi’ni temsilen açılan stantta Muratbey kış karpuzu ve yüz yıllık Çanakça Mısırına katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Muratbey kış karpuzu kesimi insanların çok ilgisini çekerken kış karpuzunun tadını merak edenler, mısır ve karpuzun çekirdeğini tohumluk olarak almak isteyenler standı doldurdu. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından domates ve çilek fide dağıtımı ise katılımcıları oldukça mutlu etti.