Çanakkale ruhu Çatalca’da yaşandı

Çatalca Belediyesi, Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan orijinal harp malzemelerinin yer aldığı Çanakkale Savaş Objeleri ve Resimleri Sergisini vatandaşlar ve öğrencilerle buluşturdu.

Türk milletinin en büyük kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale Savaşı ile ilgili tarihi materyallerin yer aldığı sergi, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Türkiye Gaziler Vakfı tarafından bir araya getirilen 20 vitrin ve 20 panodan oluşan koleksiyonda, Çanakkale Savaşı süresince kullanılan malzemeler yer aldı.

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Nazım Özbay Kültür  Merkezinde açılan dünya tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin kazanıldığı topraklardan çıkarılan objeler ve savaş koşullarını anlatan resimlerden oluşan sergide, hem zaferin yıldönümü kutlandı hem de bu muhteşem zaferi yaşatan şehit ve gazilerimiz anıldı.

Öğrencilerimiz Çanakkale Savaşı’nın ruhunu daha iyi anladı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  tarihe altın harflerle yazılmış Çanakkale Destanının genç nesillere anlatılmasının önemine dikkat çekerek, "Çanakkale savaşı, bizi millet yapan bir savaştır. Türk tarihi için çok önemli, gurur duymamız ve dersler almamız gereken bir dönüm noktasıdır. Gençlerimiz, çocuklarımız Çanakkale Destanını öğrenmelidir. Bu sergi ile gençlerimiz, çocuklarımız Çanakkale Savaşı’nın ruhunu biraz daha iyi anladılar. Organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Sergide tarihi materyallerle ilgili olarak Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın ve sergi sorumlularından bilgi alan öğrenciler duygulu anlar yaşarken, savaşta şehit düşen askerlerin adlarının yazıldığı sembolik mezar taşlarını dikkatle inceleyerek atalarını özlemle yâd ettiler.