Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor

“Notaların Ahengiyle Çatalca’dan Gönül Köprüsü Kuran Besteler”

Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, sanata verdiği önem ve değeri Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenleyerek bir kez daha gösteriyor. Başkanımız Mesut Üner tarafından ilçemizde bir ilk daha gerçekleştirilerek Belediyemiz bünyesinde “1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması / 2020” yarışması düzenlendi. “Notaların Ahengiyle Çatalca’dan Gönül Köprüsü Kuran Besteler” sloganıyla düzenlenen Çatalca Belediyesi Beste Yarışması’na 7’den 70’e tüm bestekarlar katılabilir.

Türk Sanat Müziği Repertuarı’nı geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli, yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda başvurular başladı.

Türk Sanat Müziği dalında, şartnamede belirtilen özelliklere uygun olarak bestelenmiş sözlü eserlerin katılacağı yarışmaya besteciler, 24.07.2020 tarihinde saat 17.00’ye kadar eserlerin notalarını, sözlerini, istenen diğer belgelerin bulunacağı ve üzerinde o eser için seçilen rumuz yazılı büyük ’Evrak Zarfı’’nı ; ÇATALCA BELEDİYESİ ‘’1. ALTIN ERGUVAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI / 2020’’ Bürosu : Ferhatpaşa Mah. İstasyon Caddesi No : 2 Nazım Özbay Kültür Merkezi Çatalca/İstanbul adresine elden, veya posta-kargo ile gönderebilecekler.

Başvuruların sona ermesi ardından, Usta Sanatçılar; Proje Koordinatörü İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez, Ön Jüri Üyeleri Cengizhan Sönmez, Hasan Esen, Mahmut Oğul ve Talat Er ve Ön jüriye ilave olarak, ülkemizin duayen sanatçı ve bestekarlarının katılımıyla 7 Ağustos 2020’de yapılacak değerlendirmeler sonucunda yarışmaya değer bulunan 10 eser, halk huzurunda yapılacak final programında canlı icra sonrası ödüller sahiplerini bulacak.

Finalist eserlerin ilanı: 10 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olup Final Programı 24-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.  Bu programda, “Yarışma Finalisti 10 eserin”  Türk Sanat Müziği Ses ve Saz Sanatçıları tarafından seslendirilmesi ve Final Jürisince değerlendirmesi yapılacaktır.

Final Jürisi, değerlendirmelerini Yarışma Sanat Kurulunun belirlediği esaslar çerçevesinde, canlı icralar sırasında yapacak, sonuçlar kamuoyunun huzurunda ilan edilecektir.

NOT: Yarışmamıza katılım şartnamesini buradan indirebilirsiniz;

ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: 10.000 TL

İkincilik Ödülü:  7.500 TL

Üçüncülük Ödülü: 5.000 TL

7 (Yedi) adet Mansiyon: 2.500 TL (Her birine)

Aşağıdaki adres ve telefonlardan yarışma ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi