Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nın Finalistleri Belirleniyor

İlçemizde ilk kez Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından düzenlenen Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’na gerçekleşen yoğun katılımın ardından birbirinden değerli jüri üyelerimiz finale kalan 10 eseri belirlemek için bir araya geldi.

Kültür İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleşen yarışmaya başvuruların sona ermesi ardından Yarışma Komitesi’nde hummalı bir çalışma başladı. Usta Sanatçı ve Proje Koordinatörü İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez ile Kültür İşleri Müdürlüğünden Sorumlu Meclis Üyemiz Tuba Uzun koordinesinde toplanan Ön Jüri Üyeleri usta sanatçılarımız; Cengizhan Sönmez, Hasan Esen, Mahmut Oğul ve Talat Er 300’ün üzerinde eser arasından finale kalacak 10 besteyi belirlemek için yoğun mesai harcıyor.

Usta Bestekarlardan oluşan Yarışma Komitesi, yüzlerce eseri inceleyerek değerlendirmede bulunurken, finale kalan 10 eser ise 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.