Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına Rekor Başvuru

İlçemizde yaptığı çalışmalarla ilklere imza atan Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner tarafından hayata geçirilen Çatalca 1. Altın Erguvan Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’na adeta beste yağdı. Başvuruların 24 Temmuz 2020 saat 17.00’a kadar yapıldığı yarışmaya 300’ün üzerinde eser başvurdu.

Kültür İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleşen yarışmaya Pandemi sürecine denk gelmesi, bir bestecinin sadece 3 eser ile katılabilmesi ve ilk kez düzenlenen bir yarışma olmasına rağmen katılım sayısının bu kadar fazla olması, sanata ve sanatçıya önem veren ilçemiz adına gurur ve mutluluk verirken, başvurularının sona ermesi ardından Yarışma Komitesi’nde hummalı bir çalışma başladı.

Usta Sanatçı ve Proje Koordinatörü İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez ile Kültür İşleri Müdürlüğünden Sorumlu Meclis Üyemiz Tuba Uzun koordinesinde toplanan Yarışma Komitesi, yüzlerce eseri inceleyerek şartnameye uygun olan eserleri ön jüri üyelerine teslim edecek.

Ön Jüri Üyeleri; Cengizhan Sönmez, Hasan Esen, Mahmut Oğul ve Talat Er’in 7 Ağustos 2020’de yapacakları değerlendirmeler sonucunda yarışmaya değer bulunan 10 eser, 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.