Çatalca Ata’sını Tek Yürek Olarak Andı

Kurtuluş mücadelemizin Başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyeti’mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82.yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Çatalca her yıl olduğu gibi bu yılda Ata’sını tek yürek olarak andı. İlçemiz; Ulusumuzun Kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümünde, düzenlenen anma töreni ve belediyemiz tarafından hazırlanan Atatürk Sergisi ile Atatürk Yolu’nda aynı duygu içerisinde birleşti.

Törene İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanımız Mesut Üner, Gazilerimiz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 9’u 5 geçe Çatalca’da hayat durdu

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde başlayan törende Kaymakamlık, Belediyemiz, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına çelenk sunumları gerçekleştirildi.

Saat 09.05 geçe sirenler eşliğinde gerçekleşen saygı duruşu ile Çatalca’da hayat sustu.

İstiklal Marşımızın okunması sonrası anma töreni, Çatalca İstanbul Ticaret Odası Ortaokulu Müdürü Sevdiye Yıldırım’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve öğrencimizin şiir okuması ile devam etti.

Erler Caddemize Atatürk Yolu ve Atatürk Sergisi

Program; protokol üyelerimiz tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği "Atatürk" konulu mektup, şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Anma programı sonrası ilçe protokolümüz tarafından Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’in 10 Kasım için hazırlattığı Atatürk Yolu ve Ata’mızın fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.