Çatalca Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumu Gerçekleştirildi

Çatalca Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. oturumu 05 Aralık 2016 (Pazartesi) günü saat 10: 30'da Belediye Meclis Salonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumu 3 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen mecliste gündem konuları görüşülerek oylandı.

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı kutlu olsun

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Çatalca Belediye CHP Meclis Üyesi Belgin Tezer söz alarak 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilme yıldönümünü kutladı. Tezer sözlerinde “1926-1934 yılları arasında gerçekleştirilen Atatürk devrimlerinin bir kısmı kadınların sosyal ve kültürel anlamlarda, eğitimde, hukukta, çalışma hayatında toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir. Bu konuda yapılan yasal düzenlemeler Türkiye Cumhuriyeti’nde toplumsal alanda yapılan en önemli yeniliklerdendir ve birçok Avrupa ülkesinden daha önce gerçekleştirilmiştir. 5 Aralık 1934’te kadınlarımıza milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bir sosyal toplum faaliyette bulunurken bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. 5 Aralık, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilişi kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Gündem maddeleri oylandı

Meclis 3 gündem maddesinin görüşülmesi ve oylanması ile devam etti. Görüşülen birinci gündem maddesi “Çatalca İlçesi Bahşayış Mahallesi 440 parselde yer alan "Bahşayış Tabyası" ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi” görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi “2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 63. maddesine göre "Kaynak Suları Harcının Tespit Edilmesi" ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi” oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çatalca Belediyesi Aralık Ayı 1. Oturumu, 3. Gündem maddesi “ 1/1000 Ölçekli Celepköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi” İmar Komisyonuna gönderilmek üzere oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Oylamaların ardından meclis, 9 Aralık 2016 Cuma günü, saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.