Çatalca Belediyemiz Ocak 2023 Meclis Toplantımızın Birinci Birleşimini Gerçekleştirdi

Çatalca Belediye Meclisimiz Ocak Ayı 2023 Yılı Toplantısının 1. Birleşimi 02.01.2023 Pazartesi günü saat 11.00’da Başkan Vekilimiz Süheyla Topçu’nun Başkanlığında Çatalca Belediyesi Meclis Salonunuzda gerçekleşti.

Başkan Vekilimiz Süheyla Topçu’nun meclis toplantımızı başlatmasının ardından, meclis grup başkanlarımız özel gün ve haftalarla ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi.

Meclis Grup Başkanlarımızın özel gün ve haftalarla ilgili konuşmaları sonrası Başkan Vekilimiz Süheyla Topçu’nun gündem maddelerinin görüşülmesini başlattı.

GÜNDEM :

1-)  5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisinin "2023 Yılı Çalışma Takviminin belirlenmesi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi.

2-)   Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

3-)  Mevsimlik İşçi Çalıştırılması ve Vize İşlemleri  ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

4-)  Dolu Kadro Derece Değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi.

5-)  5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyon Üyelerinin

ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi.

6-)  5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi.

7-)  3402 Sayılı Kadastro Kanunu gereğince Kadastro ekibiyle birlikte görev yapmak üzere, İlçemiz Belgrat Mahallesinin Bilirkişi Seçimi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi.

8-)  Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hibe edilmiş olan 2022 model 13+1,5 m² kapasiteli

bir adet çöp kamyonu aracının Belediyemize hibe olarak alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün teklifi.

9-)  İlçemiz Kaleiçi Mahallesinde bulunan Vezirhane 100.Yıl Cumhuriyet Parkındaki Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Yapımı İşi için Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı tarafından verilecek olan 2.000.000,00-TL. (İki Milyon Türk Lirası) şartlı bağışın kabulü ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün teklifi.

10-) İlçemiz Kaleiçi Mahallesinde bulunan Vezirhane 100.Yıl Cumhuriyet Parkı Yapım İşi için İller Bankası A.Ş.'den verilecek olan 3.000.000,00-TL. (Üç Milyon Türk Lirası) şartlı bağışın kabulü ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün teklifi.

11-) İlçemiz Kaleiçi Mahallesinde bulunan Vezirhane 100.Yıl Cumhuriyet Parkındaki Çocuk Oyun Parkı Projesi için İller Bankası A.Ş.'den 3.000.000,00-TL. (Üç Milyon Türk Lirası) kredi kullanılması için Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi.

12-) Çatbel Eğitim İnşaat Gıda Tarım Turizm Havacılık Organizasyon San. ve Tic. A.Ş.'nin ayni sermaye artırımı talebi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi.

Gündem maddelerimizin 6. Maddesi gereği Denetim Komisyonumuza meclisimizde gerçekleşen oylamayla; Süheyla Topçu ( AK Parti ) , Turan Uçar ( AK Parti ) ,  Mahmut Açar ( MHP ), Reyhan Berber ( CHP) ve Sevinç Özkatrancı ( CHP ) seçildi.

Gündem maddelerimizin 12. Maddesi oy çokluğuyla meclisimizden geçerken, diğer tüm maddelerimiz oy birliğiyle meclisimizden geçti

Meclis gündemlerimizin görüşülmesinin sonrası, bir sonraki meclis toplantımızın 6 Şubat 2023 Pazartesi saat 11.00’da gerçekleşeceği Başkan Vekilimiz Süheyla Topçu tarafından açıklanıp, Çatalca Belediyesi Ocak 2023 Birinci Birleşimi Meclis Toplantımız son buldu.