Çatalca Belediyesi Bornova Tohum Takas Şenliği’nde

İstanbul’un doğal, yerel kenti olan Çatalca Türkiye’nin değişik illerinde ilgi görmeye devam ediyor.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği 1. Tohum Takas Şenliği yoğun ilgi görürken proje kapsamında çalışmalarda ara vermeksizin devam ediyor. Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Tohum Takas Şenliği, 6 Mayıs 2018 Pazar günü yapıldı. Çatalca Belediyesi’ni temsilen Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Akyüz katıldı.

Başkan Yardımcısı Akyüz konuya dair yaptığı açıklamada, “ Çatalca Belediyesi olarak yerelin, doğalın ve bu uğurda emek veren çiftçilerin olduğu her yerde biz de onlarla birlikte oluyoruz. Yerel ve atalık tohumlarımızla Çatalca’mızı değişmez bir marka haline getirmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çatalca Belediyesi standında Çanakça mısırı ve Muratbey kış karpuzu başta olmak üzere yöreye ait tohumlar vatandaşlara dağıtılarak yüzlerce tohumun toprakla buluşması sağlandı.

Marmara’dan Sonra Ege’de de yoğun ilgi

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale ve Tekirdağ’da yoğun ilgi gören Yüz yıllık Çanakça mısırı ve Muratbey kış karpuzu, Marmara’dan sonra Ege’de de yoğun ilgi gördü. Şenliklerin en renkli, en yoğun ilgiye sahip Çatalca Belediyesi standında Muratbey kış karpuzu kesimi yapılarak vatandaşların tadımına sunulurken, tohumları da vatandaşlara hediye edildi.