Çatalca Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi Toplandı

Çatalca Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi 1. Oturumu, Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında toplandı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yönetiminde Mayıs Ayı Meclisi'nin 1. Oturumu gerçekleşti. Başkan Cem Kara; 1 Mayıs İşçi Bayramı, Anneler Günü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi ayın önemli günlerini kutlayarak meclise başladı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara açılış konuşmasında “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını, işçilerimizin geçmiş bayramlarını bir kez daha kutluyorum. Önemli olan bu günlerin ülkemizde huzur birlik ve beraberlik içerisinde kutlanmasıdır. İşçilerimiz de bu günü ülkemizin değişik yerlerinde coşkuyla kutlamışlardır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü bütün ulusumuza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. İdrak edeceğimiz Ramazan Ayı’nı şimdiden tebrik ediyorum” temennilerinde bulunduktan sonra referandum sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

Demokrasiyi özümsemiş Çatalcalılarla gurur duyuyorum

Başkan Cem Kara sözlerinde, ”16 Nisan 2017 günü bütün ülkemizde Anayasa değişikliği ile ilgili bir referandum gerçekleşmiştir. İlçemiz Çatalca İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde %90.83 katılım oranıyla her zaman bütün seçimlerde, bütün referandumlarda olduğu gibi yine sandığa gitme oranıyla yine 1. İlçe olmuştur. Sandığa gidip vatandaşlık görevlerini yerine getiren, oylarını evet ya da hayır yönünde kullanan bütün vatandaşlarımın bu demokrasi zaferini de kutluyorum. Çıkan sonuç hayırlı ve uğurlu olsun. Parlamenter sistemden,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi Türkiye onaylamıştır, bundan sonra yoluna bu sistemde devam edecektir. Biz her fırsatta söyledik, evet diyenler de hayır diyenler de bu ilçenin ve bu ülkenin yurttaşlarıdır. Hepsi kıymetlidir. Çatalca bütün seçim ve referandumlarda olduğu gibi bu referandumda da birbirini üzmeksizin, herkes el ele kol kola gönül birliği içerisinde olmuş, kampanyasını hep birlikte sürdürmüştür. Bu özveriyi gösteren demokrasiyi özümsemiş olan ilçe insanımızla gerçekten gurur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Hükmen yenik sayılmamız adil bir sonuç olmayacaktır

Çatalcaspor ’un Dersimspor maçına çıkamamasına da değinen Başkan Cem Kara, takıma bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bu maçın oynanması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Cem Kara, maç oynanmadan hükmen yenik sayılmanın çok adil bir sonuç olmayacağını belirttiği sözlerinde, ”Çatalcasporumuz Cumartesi günü Dersimsporla son karşılaşmasını gerçekleştirecekti ve o maçı oynamayı başarabilseydik ve galibiyetle çıksaydık, 2. Lige çıkma yolunda ilk 5’e girecekti. Ancak Elazığ’da konaklayan takımımız, Dersim’de köprü altına mayın düzeneği yerleştirilmesi sonucunda, saat 12.15’ten 16.20’ye kadar  yolda mahsur kalmış zamanında Dersimspor stadına ulaşamamıştır. Bu nedenle değerlendirmeyi Federasyon Disiplin Kurulu yapacaktır. Kulüp Başkanımız ilk günden itibaren gerekli görüşmeleri yaptı, ben de federasyona durumumuzu anlatmaya çalıştım. Biz bir tek şey istiyoruz, bu maçın oynanmasını. Bu maç oynanmadan bizim hükmen yenik sayılmamız hem bizim açımızdan hem de Düzce Spor açısından çok adil bir sonuç olmayacaktır. Umut ediyorum ki bugün Çatalcasporumuz lehine iyi bir sonuç elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

Gündem maddeleri görüşülmesine geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Ufuk Akın,  AK Parti Grup Başkanvekili Celalettin Sonkaya ve CHP Meclis Üyesi Belgin Tezer, Mayıs ayında yer alan özel günlere dair konuşma yaparak kutladılar.

Komisyonlara havale edildi

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin oylanmasına geçildi.

Gündem maddeleri;

1- 2016 yılı kesin hesaplarının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

2- 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22. maddesi gereğince, Kadastro ekibiyle birlikte görev yapmak üzere İlçemiz Örcünlü, Hisarbeyli, Çiftlikköy ve Çanakça Mahallelerinin bilirkişi seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na havale edilmesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

3- Boş kadro değişikliği ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi okunduğu şekliyle oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Çatalca Belediye Meclisi 2017 Yılı Mayıs Ayı Toplantısının 1. Birleşimi, 5 Mayıs 2017 Saat 10.30’da komisyonlardan gelecek konuları görüşmek üzere sona erdi.