Çatalca’da erken olur akşamlar

Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle İstanbul’un gizli hazinesi Çatalca’yı keşfeden yerli yabancı birçok ziyaretçi, her mevsim farklı güzelliklere sahip olan ilçeyi ziyaret etmekten vazgeçmiyor.

İstanbul’un, doğası, havası, suyu yanı sıra tarihi ve kültürel mirasları da içinde barındıran ilçesi Çatalca, bu özelliklerin farkına varan ziyaretçilerini ağırlıyor. İlçeye günübirlik İstanbul’un bir çok ilçesinden gelen ziyaretçiler gün boyu Çatalca’nın nostaljik sokaklarında dolaşıyor, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek açılan Mübadele Müzesi’ni geziyor, tarihi yerlerinde geçmişe yolculuk ediyor.

Nostaljik sokaklar

Çatalca’nın son ziyaretçileri Bahçeşehir Gelişim Akademisi Nesin Vakfı Gönüllüleri oldu. Çatalca’ya gelerek Nesin Vakfını ziyaret eden ve vakıfta bulunan öğrencilerin kışlık bot, çorap, eşofman takımı gibi kişisel ihtiyaçlarını karşılayan gönüllüler daha sonra Mübadele Müzesi’ni ve Çatalca’nın tarihi yerlerini gezdiler. Çatalca’da dolu dolu geçen zaman vakti hemen akşam etse de, geçirilen anlar çekilen fotoğraflarla hatıralarda yerini alır.