ÇATALCA’MIZDA TARİHİ KARAR…

Çatalca Belediye Meclisimizin 2022 yılı Ekim  Ayı Toplantısının 1. Birleşimi tarihi bir karara imza attı. Başkanımız Mesut Üner hazırladığı proje ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında Çatalca’mıza Atatürk Evi ve Müzesi yapıyor.

Çatalca Belediye Meclisimizin 2022 yılı Ekim Ayı Toplantısının 1. Birleşimi 03.10.2022 Pazartesi günü Saat:11:00'de Belediyemiz Meclis Salonunda yapıldı.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner başkanlığında toplanan meclisimizde gündem maddelerine geçilmeden önce hem Başkanımız Mesut Üner hem de Parti Grup Başkanları tarafından Ekim ayı içerisinde yer alan özel gün ve haftalar kutlandı.

Meclisimizin aldığı en güzel karar

Gündemin ilk maddesi olan, “İlçemiz Kaleiçi Mahallesinde "Atatürk Evi" nin yapılabilmesi için ödenek alınması ve Belediye Başkanına yetki verilmesi” ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Başkanımız Mesut Üner gündem maddesine dair yaptığı konuşmada "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını coşku ile kutlayacağımız bu ayda ilçemize Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Ulusumuzun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Evi’nin ve Atatürk Müzesini kazandırmanın gurur ve onurunu yaşayacağız. Meclisimizin bugüne kadar aldığı en güzel ve en anlamlı karar bu. Tüm Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Hazırladığımız proje ile Kaleiçi Mahallemizde her kesin kolaylıkla gezebileceği bölgede Atatürk Evi’mizi ve hemen yanına Atatürk Müzesini yapacağız. Projemizin temelini çok yakın bir zamanda atacağız. Cumhuriyetimizin 99. yılını coşkuyla kutlayacağımız bu ayda aldığımız bu tarihi karar Çatalca’mıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

2. Birleşim 7 Ekim’de

Gündemin, “2023 Yılı Hazırlık Bütçesi ve İzleyen 2 yıl Bütçe Tahminleri ile 2023 Yılı Performans Programı” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi olan 2. Maddesi ve 3. Maddesi olan, “Belediyemiz 2023 yılı Ücret Tarifelerinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesi olan, “15.10.2021 tarih onaylı 1/1000 ölçekli Kestanelik Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itiraz” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi ile 4. Maddesi olan “24.11.2020 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Ovayenice Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itirazlar” ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclisimizin 2022 Ekim Ayı 1. Birleşimi 7 Ekim 2022 Cuma günü saat 11.00’da toplanmak üzere sona erdi.

#ÇalışıncaOluyor