Çatalca’mızın Değeri Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya’yı İnceğiz Mahallemizde Andık

Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya, vefatının yıl dönümünde doğduğu yer olan İnceğiz Mahallemizde Bayrak Anıtı önünde törenle anıldı.

Hayatı boyunca vatan, millet, milli birlik ve beraberliğin önemini eserlerinde dile getiren ve ismi yazdığı bayrak şiiriyle özdeşleşen Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya, vefatının 46. yıl dönümünde doğduğu yer olan İnceğiz Mahallemizde törenle anıldı.

Pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirilen törene; Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP Çatalca İlçe Başkanı Halit Tuncay Uğur, Çatalca Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Türk Eğitim Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan ve Şube Yöneticileri, Meclis Üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız, Çatalca Ülkü Ocakları Başkan ve Üyeleri ile Muhtarlarımız katıldı.

Türk Eğitim Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan yaptığı konuşmada Arif Nihat Asya’nın Türk edebiyatında ve öğretmen olması nedeniyle de eğitim camiasında önemli bir yeri olduğunu belirterek hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem konuşmasında, Arif Nihat Asya’nın büyük bir şair ve TBMM’de görev yapmış büyük bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, “Bayrak şairi dememizin en önemli sebeplerinden bir tanesi de Türk gençliğine, milli değerlerin anlatıldığı çok kıymetli eserler bırakmış olmasıdır” sözlerine yer verdi.

İnceğiz Mahallemize Arif Nihat Asya Masal Okulu

Anma programının sona ermesi ardından Çatalca Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile İnceğiz Mahallemizde yapılan ve Şairimiz Arif Nihat Asya’nın ismi verilen içinde şairimize dair bir köşenin de yer aldığı Masal Okulu hep birlikte gezildi.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, “Bayrak bir milletin bağımsızlık sembolüdür. Bayrak Şairimiz sonsuza kadar kalbimizde yazdığı birbirinden değerli eserleri ve Bayrak şiiri ile yaşamaya devam edecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile iş birliğinde İnceğiz Mahallemize şairimizin ismini verdiğimiz Arif Nihat Asya Masal Okulu’nun yapımını tamamladık. Okulumuz ilçemizin önemli bir değeri olan şairimizin nesilden nesile tanıtılmasına ve isminin yaşatılmasına vesile olacaktır” ifadelerine yer verdi.