Çatalca’mızın Muhteşem Doğası Tarihe Yolculuğumuza Eşlik Etti

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, Çatalca Kültür ve Turizm Derneği ve belediyemiz işbirliğinde düzenlenen tarih ve doğa yürüyüşüne katıldı.

İlçemizde her yaştan vatandaşımızı spor yapmaya yönlendiren ve kendiside bir sporcu olan Belediye Başkanımız Mesut Üner, Çatalca Kültür ve Turizm Derneğimizin düzenlediği tarih ve doğa yürüyüşlerine hem desteklerini esirgemiyor hem de katılmayı ihmal etmiyor.

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Ahmet Rasim Yücel koordinesi ve rehberliğinde Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, Kültür ve Turizm Derneği Üyelerimiz ve çok sayıda sporsever vatandaşımız, Çatalca’mızın eşsiz doğası eşliğinde tarihe yolculuk yaptı.

Belediyemiz önünde toplanarak araçlarla Kalfaköy Mahallemizdeki yürüyüş başlama noktasına hareket eden kafile, 9 km’lik yürüyüşle İlçemizden geçen dünyanın en uzun su yolunda bulunan Kumarlıdere ve Keçigerme su kemerlerine ulaştı. Katılımcılar tarafından bol bol fotoğraf çekilen yürüyüşte Dernek Başkanı Ahmet Rasim Yücel tarafından su kemerleri hakkında geniş bilgi verildi.

Su Kemerlerimiz ve Anastasios Surlarımız dünyaya tanıtılacak

Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Ahmet Rasim Yücel yaptığı konuşmada doğa yürüyüşlerine ulaşım ve ikramlar gibi birçok konuda destek veren ve katılım gösteren Belediye Başkanımız Mesut Üner’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ayrıca yepyeni bir projenin de müjdesini veren Dernek Başkanımız ve Meclis Üyemiz Ahmet Rasim Yücel, Çatalca’mızın Dünya Mirası eserleri olan Su Kemerleri ve Avrupa’nın en uzun savunma duvarı olan Anastasios Surları’nın Avrupa Birliğince kabul edilen proje ile tanıtım çalışmalarının başladığını belirtti.

Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner, doğa ve tarih yürüyüşünü düzenleyen Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkanımız Ahmet Rasim Yücel’e, dernek üyelerine ve katılım sağlayan tüm sporseverlerimize teşekkür etti.