Çatalca Mübadele Müzesi ödül aldı

Türkiye’nin ilk göç temalı müzesi olan Çatalca Mübadele Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Müze Özendirme Yarışması’nda Yaşam Kültürü Müzeleri kategorisinde ödül aldı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Müze Özendirme Yarışması ödülleri, 11-12 Mayıs tarihlerinde Kastamonu’da düzenlenen TKB Buluşması kapsamında gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Tarihi Kentler Birliği tarafından, Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla ilk kez 2016 yılında yapılan Müze Özendirme Yarışmasına, bu yıl 36 belediye farklı ölçeklerdeki 39 müze ile başvurdu. TKB Müze Özendirme Yarışması 2 aşamalı bir değerlendirme sürecinin sonunda; Yaşam Kültürü, Arşiv/Koleksiyon, Kent Müzesi, Milli Mücadele, Arkeopark ve Sanayi Müzesi olmak üzere 6 kategoride ödüllendirildi.

Geçmiş ile gelecek arasında köprü olan ve mübadelenin anılarını içinde barındıran Çatalca Mübadele Müzesi  “Yaşam Kültürü Müzeleri” kategorisinde ki ödülün sahibi oldu.

Tarihi Kentler Birliği tarafından Kastamonu Buluşması kapsamında düzenlenen ödül törenine Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Akyüz katıldı. Çatalca Mübadale Müzesi’nin ödülünü alan Başkan Yardımcısı Akyüz Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkürlerini sundu.