Çatalca Olarak Biz Büyük Bir Aileyiz

Çatalca Belediye Meclisinin 2019 Yılı Nisan Ayı Toplantısının 1. Birleşimi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Üner " Biz büyük bir aileyiz" cümlesi ile Çatalca halkına seslendi.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Çatalca Belediye Meclisi yapılan toplantı ile yeni dönem çalışmalarına başladı.

Çatalca Belediye Meclisinin 2019 Yılı Nisan Ayı Toplantısının 1. Birleşimi, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında; 15/04/2019 Pazartesi günü Saat:10.30'da Belediye Meclis Salonunda yapıldı

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Üner, çalışmaların Çatalca halkına hayırlı uğurlu olmasını dilerken geçmiş dönem görev yapmış belediye başkanlarına ve meclis üyelerine de teşekkürlerini sundu. Başkan Üner konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Meclis Üyesi arkadaşlarım, değerli müdürlerim, sevgili Çatalcalılar, 31 Mart Seçimlerinden sonra ilk meclisimizi yapıyoruz. Bu meclisimizin öncelikle Çatalca’mıza hayırlara vesile getirmesini diliyorum. 5 yıl boyunca görev yapacağımız arkadaşlarımızla Çatalca’mızda  bir bütünlük oluşturarak ve en güzel kararları alarak bundan sonra Çatalca’mıza yapacağımız hizmetlerle hem yön vermek noktasında hem geleceğimiz noktasında ben bütün meclis üyelerimizin de katkıları olacağına, müdürlerimizin katkıları olacağına, değerli Çatalca halkının katkıları olacağına canı gönülden inanıyorum. Seçim bitti ve bundan sonra Allah nasip ederse ben mazbata konuşmasında da aynısını söylemiştim; “Biz Büyük Bir Aileyiz” Çatalca’da bundan sonrada birlikte yaşayacağız ve en önemlisi de birbirimize saygı sevgi çerçevesini hiç bozmadık, inşallah bundan sonrada hiç bozmayacağız. İlk meclisimiz için hepiniz hoş geldiniz. Meclisimiz şimdiden hayırlara vesile olsun diyorum.”

Toplantı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Gündem maddeleri görüşüldü

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karar bağlanması ile devam etti.

Meclisin 1. gündem maddesi olan “5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 1. Başkan Vekili Seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 2. gündem maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 2. Başkan Vekili Seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 3. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 19. maddesine göre 2 asil, 2 yedek olmak üzere Divan Katibi Üyelerinin Seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 4. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 33. maddesine göre 2(iki) " Encümen Üyesi" seçimi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, 5. gündem maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "İmar Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, 6. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Plan ve Bütçe Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, 7. gündem maddesi, “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre "Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonuna Üye Seçimi" ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 8. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre Kentsel Dönüşüm Komisyonuna meclis üyeleri arasından üye seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 9. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre Deprem Komisyonuna Üye seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 10. gündem maddesi “5393 Sayılı Kanunun 24. maddesine göre Hukuk Komisyonuna Üye seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, 11. gündem maddesi “Marmara Belediyeler Birliği Meclisine 1 asil, 1 yedek Meclis Üyesi seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, 12. gündem maddesi, “Tarihi Kentler Birliği Meclisine 1 asil, 1 yedek Meclis Üyesi seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, 13. gündem maddesi “ Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclisine 2 asil, 1 yedek Meclis Üyesi” seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi ve 14. gündem maddesi “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Meclisine 3 asil, 2 yedek üye seçilmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşülerek komisyon ve üyeler oy birliği ile seçildi.

15. gündem maddesi olan “Belediyemiz ile Memur Sendikası arasında "Sosyal Denge Sözleşmesi" imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

16- gündem maddesi olan “5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre “2018 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu”nun görüşülmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi, oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Çatalca Belediye Meclisinin 2019 Yılı Nisan Ayı Toplantısının 1. Birleşimi 19/04/2019 Cuma günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.