Çatalca'ya gelen çocukların aileleri Çatalcalılar oldu

Çatalca Belediyesi 7.Uluslararası Çocuk Festivali için Çatalca’ya gelen misafir çocuklar, festivalin ardından ülkelerine döndü.

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali sona erdi. 21 – 23 Nisan 2017 tarihleri arasında ilçede düzenlenen festivalde ülke ve dünya çocukları her 23 Nisan’da olduğu gibi bu yıl da yine Çatalca’da buluştu. Yurt içi ve yurt dışından ilçeye gelen çocuklar bu yıl da ilçedeki gönüllü ailelerin yanında kaldı.

Festival boyunca ülkelerinin kültürlerini tanıtan öğrenciler, aynı zamanda kaldıkları evlerde ülkemize ait kültürleri tanıma fırsatı buldu. Çok sayıda Türkçe kelime öğrenen dünya çocukları, yöresel oyunlarını da Çocuk Festivali kapsamında seyircilerle buluşturdu. Gönüllü ailelerin kendilerine açtığı kapılardan giren misafir öğrenciler, aile özlemlerini de Çatalcalı aileleriyle giderdi. Gönüllü aileler vatanlarından uzakta olan öğrencilere, kardeş ve dostluk elinin her zaman yanlarında olduğunu hissettirdi.

Vedalaşırken duygusal anlar yaşandı

Birlikte vakit geçiren çocuklar ve ailelerin ayrılık günü geldiğinde vedaları duygusal anlara sahne oldu. Ülkelerine dönmek üzere hazırlanan öğrencilerden bazıları, ayrılık vakti geldiğinde gözyaşlarına engel olamadı. Duygu dolu dakikaların yaşandığı anlarda çocuklar, dostluk kurdukları arkadaşlarından ve yanında kaldıkları ailelerden güçlükle ayrıldı.

Çatalca’yı hiç unutmayacağız

Çatalca’da, misafir öğrenciler ile çok güzel günler geçirdiklerini, en önemlisi de unutulmayacak dostluklar kurduklarını belirten gönüllü aileler, "İlk geldiklerinde biraz çekinmişlerdi ancak daha sonra hemen birbirimize alıştık. Aileleri ile de sosyal medya üzerinden konuşma fırsatı bulduk, tanıştık. Biz her zaman onları misafir etmeye hazırız" diye konuştular. Çocuklar da gördükleri sevgi ve kardeşliği asla unutmayacaklarını kaydederek, “Çatalca’da çok güzel günler geçirdik, birbirimizi unutmamak için fotoğraflar çektirdik. Arkadaşlıklarımız devam etsin diye de sosyal medyadan arkadaş olduk ve telefonlarımızı birbirimize verdik. Çatalca’yı asla unutmayacağız" diyerek duygularını ifade ettiler. Nazım Özbay Kültür Merkezi önünde uğurlanan ekiplerle bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Çatalcalılar, misafir çocukların anne ve babası oldu

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca'ya gelen çocukların ailelerinin Çatalcalılar olduğunu belirterek, “Bu festivali Çatalca Belediyesi ilçemizdeki ailelerle birlikte gerçekleştiriyor. İlçe halkım dostluğa, kardeşliğe, barışa ve sevgiye evlerini açarak, en önemlisi gönüllerini açarak belediyemizin bu festivaline katkı sunuyorlar. Çocukların anneleri, babaları, ağabeyleri, ablaları, kardeşleri burada olmayabilir ama Çatalca halkı, gönüllü ailelerimiz festival boyunca, çocukların annesi, babası oldu, kendi çocuğundan ayırmadan onları misafir etti. Dil, din, ırk farkı gözetmeden insan olma ortak noktasında birleşti. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum” dedi.