Çatalcalı sanatseverler gravür kursunda

Çatalca Belediyesi kurslarına büyük ilgi gösteren Çatalcalı sanatseverler, ahşap yakma resim sanatı olan gravüre yoğun ilgi gösteriyor.

Çatalca’da sanata daima öncelik tanıyan ve sanatsal çalışmalar konusunda vatandaşlara imkan sağlayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sanat ve tasarım alanında onlarca kurs açılmasına imkan sağlıyor. Bu kapsamda açılan kurslardan biri olan Gravür Kursları her yaştan insanın hobi ve sanat anlayışına ışık tutuyor.

15. yüzyıldan sonra ortaya çıkan bir tür baskı, oyma yada kazıma yöntemi ile yapılan gravür sanatı ağaç, metal ve muşamba gibi çeşitli materyal üzerine şekil ve desenler kazınarak ya da yakılarak gerçekleştiriliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nazım Özbay Kültür Merkezi bünyesinde devam eden kursta haftada 3 gün (Salı, Çarşamba ve Cuma) kursa gelen Çatalcalı hanımlara gravür teknikleri ve yapımı öğretiliyor. Eğitimin büyük bir bölümü çeşitli gravür çalışmaları yapılarak gerçekleşiyor.

Sizde kendinize sanatsal alanda bir hobi edinmek istiyorsanız gravür çalışmalarımızda yer alabilirsiniz. Çok keyif alacağınız bu eğitimlere katılarak sanatla iç içe olmanın yanı sıra güzel dostluklar kazanabilirsiniz.